Woning kopen Minnertsga

Jouw ideale woning kopen in Minnertsga? Het is een erg populaire plek in de provincie Friesland. In de buurt bestaan er voldoende faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarbij vind je in de directe omgeving mooie natuurgebieden voor wandelingen en fietstochten. In totaal zijn er in deze gemeente 21.376 huizen (67,3% koopwoning, 32,5% huur). De gemiddelde prijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €247.730. Op deze website bekijk je het nieuwe woningaanbod in Minnertsga, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Friesland.
 • Er is een mix van benedenwoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €173.000, de gemiddelde verkoopprijs is €247.730.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals natuurgebieden, kinderopvang, sportclubs, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteWaadhoeke
PlaatsMinnertsga
Postcode9047
Netnummer0518 (+31518)
Inwoners (gemeente)46.090
Aantal huishoudens20.299
Aantal huishoudens met kinderen6.817
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen21.376
Aantal koopwoningen19.180
Aantal huurwoningen2.196
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€173.000
Gemiddelde verkoopprijs€247.730
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2720 kWh

Woningaanbod Minnertsga april 2024

Bijgaand check je het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Selecteer op woningtype, aantal kamers, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, bouwjaar, liggingen relevante factoren als isolatie & de aanwezigheid van een kelder. Interesse? Mail of bel de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het woningaanbod Stiens, Feinsum, Bitgummole, Bitgum en Wier.

woning-te-koop-minnertsga

Appartementen te koop Minnertsga

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn gelijkvloers, hebben lage stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Belangrijke nadelen: het is een relatief kleine woning, je moet de tuin vaak delen en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Gunstige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Woonoppervlak tussen de 66 m2 en 104 m2.
 • Het energiegebruik is circa 780 m3 gas en daarbij 1760 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Minnertsga

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen garage en je hebt wat minder privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 75 m2 en 124 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1180 kuub gas en doorgaans 2330 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Minnertsga is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 en 121 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2400 kWh stroom en 1280 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Minnertsga

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 129 m2 & 152 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2520 kWh stroom en 1260 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 en 197 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3400 elektra (kWh) + 1720 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Minnertsga

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat je inzicht hebt in wat je kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Minnertsga Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het bezichtigen van het huis. Door een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod komt tot stand door de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Hij of zij gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. Door middel van aankoopwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaartegoeden en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel je moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Vervolgens moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en taxateurs in Minnertsga

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en kopen van een huis. Deze deskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Advies: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Het taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met contactgegevens van taxateurs en makelaars in Minnertsga en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Minnertsga geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een passende hypotheek. De adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.850 en €3.000. In het schema hier vind je gegevens van financieel adviseurs in Minnertsga.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Minnertsga. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Minnertsga

De afgelopen tijd (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In de tool hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Minnertsga en in de buurt. Let op: dit zijn alleen de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Mogelijk ook interessant: Huurwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Minnertsga kopen?

In de gemeente Waadhoeke registreren wij 21.376 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 19.180 (67,3%) koopwoningen en 2.196 (32,5%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 149 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €173.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €247.730. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat wil zeggen dat de keuzes zeer beperkt zijn en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Minnertsga. Woningen staan kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Minnertsga?

Een woonobject in Waadhoeke kent een gem. verbruik van 1370 m3 aan gas en 2720 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (780 kuub gas p/jaar en 1760 kWh stroom. Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (1720 kuub gas p/jaar en 3400 kWh electriciteit). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Minnertsga passen duurzame artikelen zoals dubbel glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dakisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor type families wonen in Minnertsga?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente wonen 46.090 personen in 20.299 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 6.793 eenpersoonshuishoudens, 6.689 gezinnen zonder kinderen en 6.817 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,23 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Nu zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Vervolgens krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan volgen nog het voorlopige koopcontract en de notariële leveringsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Minnertsga?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Minnertsga plaatsen. Doe navraag bij de gemeente (www.waadhoeke.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 9047.

Plaats een reactie