Woning kopen Wier

Jouw ideale woning kopen in Wier? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Friesland. In deze levendige buurt vind je allerhande faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Ook vind je in de directe omgeving mooie natuurgebieden, perfect voor een wandeling of fietstocht. In totaal zijn er in deze gemeente 21.376 huizen (67,3% koopwoning, 32,5% huurhuizen). De huizenprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €247.730. Op deze informatieve website vind je het nieuwe woningaanbod in Wier, adressen van makelaardijen, taxateurs en experts in financiële diensten. Ook lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Friesland.
 • Het aanbod is divers met zowel starterswoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €173.000, de doorsnee verkoopprijs is €247.730.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals restaurants, scholen, natuurgebieden, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteWaadhoeke
PlaatsWier
Postcode9043
Netnummer0518 (+31518)
Inwoners (gemeente)46.090
Aantal huishoudens20.299
Aantal huishoudens met kinderen6.817
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen21.376
Aantal koopwoningen19.180
Aantal huurwoningen2.196
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€173.000
Gemiddelde verkoopprijs€247.730
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2720 kWh

Woningaanbod Wier maart 2024

Met onze woningzoeker check je alle woningen die in maart 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt eenvoudig zoeken op bouwjaar, woonoppervlakte, ligging, woningtype, vraagprijs, perceeloppervlakteen relevante factoren als energieneutraal en de aanwezigheid van een kelder. Meer weten? Informeer dan bij de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen te koop in Bitgum, Bitgummole, Berltsum, Ingelum of Slappeterp.

woning-te-koop-wier

Studio of appartement kopen in Wier

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, zijn uitstekend bereikbaar, vaak gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Wat wel geldt: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een prettige ligging en zeer betaalbaar.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 & 100 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 780 m3 gas en tevens 1760 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Wier

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt wat minder privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 79 m2 en 106 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1180 kuub gas en daarbij 2330 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Wier is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 91 m2 & 120 m2.
 • Schatting: er wordt 2400 kWh elektra + 1280 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Wier

Een twee onder een kap houdt in twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 132 m2 en 153 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2520 kWh elektra & 1260 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt maximale privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 150 m2 & 193 m2.
 • Verwachting: er wordt 3400 elektra (kWh) en 1720 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Wier

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Op het moment dat je inzicht hebt in wat je budget is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via concepten als Funda, en ook Huispedia, Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Wier Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod zal afhangen van de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Hij of zij zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Check altijd of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis te bevestigen. A.d.h.v. koopsom, kosten koper, eigen geld en directe verbouwkosten wordt vastgesteld wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en taxateurs in Wier

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van een woning bepaalt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder tonen wij gegevens van taxatie experts en makelaars in Wier en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Wier geeft advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.350 – €2.550. In de opsomming hierna bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Wier.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wier. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Wier

Afgelopen maand (maart 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze buurt. In de tool hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Wier en omgeving. Let op: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Overlijdensrisicoverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost een woning in Wier kopen?

In en rondom de gemeente Waadhoeke bestaan er circa 21.376 huizen. Het gaat om 19.180 (67,3%) koophuizen en 2.196 (32,5%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 149 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €173.000 en de gem. marktprijs is €247.730. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit heeft als gevolg dat de keuzes zeer beperkt zijn en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wier. Woningen staan kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Wier?

Een woning in Waadhoeke gebruikt gemiddeld 1370 m3 gas voor verwarming en warm water en 2720 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (780 m3 gas en 1760 stroom (kWh). Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (1720 kuub gas p/jaar en 3400 stroom (kWh)). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Wier passen duurzame artikelen zoals dubbel glas, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Wier?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente zijn 46.090 inwoners in 20.299 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 6.793 eenpersoonshuishoudens, 6.689 huishoudens zonder kinderen en 6.817 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,23 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. In de volgende stap zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en leg je bezichtigen vast in de agenda. Nu kunnen huizenzoekers een bod doen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan regel je enkel nog de koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Wier?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die reeds een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Wier bouwen of laten bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.waadhoeke.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9043.

Plaats een reactie