Woning kopen Deinum

Jouw aanstaande woning kopen in Deinum? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Friesland. In de buurt vind je voldoende voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Ook vind je hier een groot natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 21.376 woningen (67,3% koophuis, 32,5% huurwoningen). De koopsom van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €247.730. Op deze website tonen wij het laatste woningaanbod in Deinum, adresgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Daarnaast vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Friesland.
 • Je vind hier onder andere bovenwoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €173.000, de gemiddelde transactieprijs is €247.730.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals winkels, natuurgebieden, scholen, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteWaadhoeke
PlaatsDeinum
Postcode9033
Netnummer058 (+3158)
Inwoners (gemeente)46.090
Aantal huishoudens20.299
Aantal huishoudens met kinderen6.817
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen21.376
Aantal koopwoningen19.180
Aantal huurwoningen2.196
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€173.000
Gemiddelde verkoopprijs€247.730
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2720 kWh

Woningaanbod Deinum februari 2024

Met onze woningzoeker verstrekken we alle huizen die deze maand (februari 2024) te koop staan. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als aantal kamers, vraagprijs, bouwjaar, woonoppervlakte, ligging, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals energieneutraal of aanwezigheid van een bad. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook het actuele woningaanbod in Marsum, Dronryp, Blessum, Boksum & Hilaard.

woning-te-koop-deinum

Eigen appartement kopen in Deinum

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, kennen goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Niet vergeten: slechts een beperkt vloeroppervlak, je moet de tuin vaak delen en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een fijne ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 & 93 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 780 m3 gas en doorgaans 1760 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Deinum

Een tussenwoning is een woningtype die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus aan beide kanten vast. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: vaak een klein tuintje en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 – 115 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1180 kuub gas & 2330 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Deinum is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere kavel, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 – 116 m2.
 • Schatting: er wordt 2400 kWh stroom + 1280 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Deinum

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Minpunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 120 m2 en 145 m2.
 • Verwachting: er wordt 2520 kWh elektriciteit en 1260 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 152 m2 & 203 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3400 stroom (kWh) + 1720 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Deinum

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Zodra je inzicht hebt in wat je budget is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Op de website van Funda, maar ook Huislijn.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Deinum Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. Gebaseerd op het bod, kosten koper (k.k.), spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt voor jou berekend wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek daarbij past. Nu ben je bijna klaar. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en taxateurs in Deinum

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze woningdeskundige onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat op basis van een aantal factoren. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de bijgaande tabel bekijk je adresgegevens van taxateurs en makelaars in Deinum en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Deinum geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.250 & €2.900. In de lijst hierna check je contactgegevens van financieel adviseurs in Deinum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Deinum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Deinum

In februari 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. In het overzicht hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Deinum en direct omgeving. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Klik ook direct door naar de pagina over Glasvezel vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost een woning in Deinum kopen?

In de gemeente Waadhoeke zijn er ruim 21.376 huizen. Hierbij spreken we van 19.180 (67,3%) koopwoningen en 2.196 (32,5%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 149 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €173.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €247.730. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat wil zeggen dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Deinum. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Deinum?

Een woonhuis in Waadhoeke heeft een verbruik van gemiddeld 1370 kuub gas p/jaar en 2720 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (780 kuub gas p/jaar en 1760 elektra (kWh). Een vrijstaand huis is topverbruiker qua energie (1720 kuub gas p/jaar en 3400 kWh electriciteit). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Deinum passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Deinum?

Deze gemeente heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente zijn 46.090 personen die we kunnen onderverdelen in 20.299 gezinnen. Dit zijn 6.793 eenpersoonshuishoudens, 6.689 huishoudens zonder kinderen en 6.817 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,23 personen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een publiciteitsplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of social media. Nu zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en plan je bezichtigingen in. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan volgen nog de koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Deinum?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Deinum laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.waadhoeke.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 9033.

Plaats een reactie