Woning kopen Blessum

Jouw volgende woning kopen in Blessum? Het is een heerlijke plek in de provincie Friesland. In de regio zijn er veel voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarbij geniet je hier ook van een bijzondere natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 21.376 huizen (67,3% koop, 32,5% huurwoning). De gemiddelde verkoopprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €247.730. Op deze website vind je het nieuwe woningaanbod in Blessum, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Verder lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Friesland.
 • Het aanbod is heel divers met kleine appartementen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €173.000, de gemiddelde transactieprijs is €247.730.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals scholen, sportclubs, kinderopvang, winkels, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteWaadhoeke
PlaatsBlessum
Postcode9032
Netnummer058 (+3158)
Inwoners (gemeente)46.090
Aantal huishoudens20.299
Aantal huishoudens met kinderen6.817
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen21.376
Aantal koopwoningen19.180
Aantal huurwoningen2.196
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€173.000
Gemiddelde verkoopprijs€247.730
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2720 kWh

Woningaanbod Blessum maart 2024

In ons overzicht vind je de beschikbare koopwoningen in maart 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op perceeloppervlakte, woonoppervlakte, aantal kamers, woningtype, bouwjaar, liggingen meer onderwerpen zoals isolatie en aanwezigheid van een bad. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Deinum, Marsum, Boksum, Hilaard en Jellum.

woning-te-koop-blessum

Studio of appartement kopen in Blessum

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Belangrijke nadelen: het is allemaal wat kleiner, vaak is er een gedeelde tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een fijne ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 & 102 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 780 m3 gas en +/- 1760 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Blessum

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder lichtinval.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 & 120 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1180 kuub gas & 2330 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Blessum is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt meer privacy, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 & 130 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2400 kWh elektriciteit & 1280 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Blessum

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 125 m2 en 153 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2520 kWh elektriciteit + 1260 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt maximale privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 – 198 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3400 elektriciteit (kWh) & 1720 gas (m3) verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Blessum

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Op het moment dat hij berekend heeft wat je kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huispedia, Jaap.nl, Vbo.nl kan je woningen te koop in Blessum Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Door een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding zal afhangen van de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Hij of zij zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop rond te maken. D.m.v. de overeengekomen prijs, kosten koper, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Vervolgens onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Blessum

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt je bij het verkoopproces. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel tref je adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Blessum en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Blessum helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.500 en €2.650. In onderstaande lijst vind je gegevens van financieel adviseurs in Blessum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Blessum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Blessum

Afgelopen maand (maart 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In onderstaande visuele weergave bekijk je onlangs verkochte woningen in Blessum en omliggende plekken. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Internet en TV vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is een woning in Blessum kopen?

In deze gemeente Waadhoeke vinden we circa 21.376 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 19.180 (67,3%) koopwoningen en 2.196 (32,5%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 149 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €173.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €247.730. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit betekent dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Blessum. Woningen staan kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het energieverbruik van woningen in Blessum?

Een huis in Waadhoeke heeft een verbruik van gemiddeld 1370 kuub gas en 2720 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (780 kuub aardgas en 1760 elektra (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt vaak het meeste energie (1720 m3 aan gas en 3400 elektra (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Blessum passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, dubbel glas, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Blessum?

Deze buurt heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente wonen 46.090 personen in 20.299 verschillende huishoudens. Het gaat om 6.793 eenpersoonshuishoudens, 6.689 families zonder kinderen en 6.817 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,23 personen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Ook ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en leg je bezichtigen vast in de agenda. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je alles vast in de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Blessum?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Blessum laten ontwerpen. Neem contact op met de gemeente (www.waadhoeke.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9032.

Plaats een reactie