Woning kopen Boksum

Ga je een woning kopen in Boksum? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Friesland. Op korte afstand heb je verschillende dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Bovendien vind je hier een groen park en natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In 2024 zijn er in de gemeente 21.376 woningen (67,3% koopwoning, 32,5% huur, vrije sector en sociaal). De woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €247.730. Op dit huizenplatform check je het beschikbare woningaanbod in Boksum, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Friesland.
 • Het aanbod is divers met zowel rijwoningen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €173.000, de basis verkoopprijs is €247.730.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals winkels, restaurants, sportclubs, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteWaadhoeke
PlaatsBoksum
Postcode9031
Netnummer058 (+3158)
Inwoners (gemeente)46.090
Aantal huishoudens20.299
Aantal huishoudens met kinderen6.817
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen21.376
Aantal koopwoningen19.180
Aantal huurwoningen2.196
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€173.000
Gemiddelde verkoopprijs€247.730
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2720 kWh

Woningaanbod Boksum maart 2024

In het schema hierna verstrekken we de beschikbare koopwoningen in maart 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op woningtype, woonoppervlakte, ligging, aantal kamers, perceeloppervlakte, bouwjaaren andere eigenschappen zoals isolatie of de aanwezigheid van een kelder. Bel of mail het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Op ons huizenplatform vind je ook huizen te koop in Blessum, Deinum, Hilaard, Jellum & Bears.

woning-te-koop-boksum

Appartement kopen in Boksum

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Deze studio’s zijn voordelig, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, worden gekenmerkt door een lage energierekening en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Aandachtspunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en lagere woonlasten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 103 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 780 m3 gas & 1760 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Boksum

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: weinig ruimte in en rondom huis en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 78 m2 & 124 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1180 kuub gas en daarbij 2330 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Boksum is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt iets meer beschutting, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 81 m2 & 118 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2400 kWh stroom + 1280 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Boksum

Een twee onder een kap betekent 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 135 m2 en 147 m2.
 • Verwachting: er wordt 2520 kWh elektra en 1260 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je geniet een grote mate van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 140 m2 en 198 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3400 elektra (kWh) + 1720 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Boksum

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Boksum Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Is jouw bod het winnende bod? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van het huis rond te maken. Door middel van woningwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen geld en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase teken je de akte van levering bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Boksum

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt je bij het verkoopproces. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten door te kijken naar diverse aspecten. Het taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder tref je gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Boksum en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Boksum helpt je bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.300 & €3.200. In de lijst hierna bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Boksum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Boksum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Boksum

De afgelopen periode (maart 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Boksum en in de buurt. Belangrijk detail: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Alles in pakket vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Hoe duur is gemiddeld een woning in Boksum kopen?

In de buurt van de gemeente Waadhoeke zijn er ruim 21.376 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 19.180 (67,3%) koophuizen en 2.196 (32,5%) huurhuizen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 149 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €173.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €247.730. De woningmarkt is vrij overspannen. Je moet er rekening mee houden dat er maar beperkt aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Boksum. Je moet er heel snel bij zijn en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Boksum?

Een huis in Waadhoeke verbruikt qua energie gem. zo’n 1370 kuub gas p/jaar en 2720 kWh elektra. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (780 m3 gas en 1760 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (1720 m3 per jaar aan gas en 3400 kWh electriciteit). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Boksum passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Boksum?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente wonen 46.090 mensen die we kunnen onderverdelen in 20.299 gezinnen. Er wonen 6.793 eenpersoonshuishoudens, 6.689 families zonder kinderen en 6.817 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,23 inwoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. In de volgende stap style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan volgen nog het voorlopige koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Boksum?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels met een woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Boksum bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.waadhoeke.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 9031.

Plaats een reactie