Woning kopen Marsum

Ga je een woning kopen in Marsum? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Friesland. In de buurt zijn er diverse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarnaast geniet je hier ook van een mooi en rustig natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 21.376 woningen (67,3% koopwoning, 32,5% huurhuizen). De gemiddelde transactieprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €247.730. Op dit woningportaal tonen wij het actuele woningaanbod in Marsum, adressen van kantoren als aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Friesland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van starterswoningen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €173.000, de basis verkoopprijs is €247.730.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals restaurants, winkels, natuurgebieden, kinderopvang, sportclubs.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteWaadhoeke
PlaatsMarsum
Postcode9034
Netnummer058 (+3158)
Inwoners (gemeente)46.090
Aantal huishoudens20.299
Aantal huishoudens met kinderen6.817
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen21.376
Aantal koopwoningen19.180
Aantal huurwoningen2.196
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€173.000
Gemiddelde verkoopprijs€247.730
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2720 kWh

Woningaanbod Marsum februari 2024

Met onze huizenzoeker tref je het actuele woningaanbod van februari 2024. Maak een selectie aan de hand van bouwjaar, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, vraagprijs, ligging, woningtypeen additionele aspecten als CV-ketel en mogelijkheden voor parkeren. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Dronryp, Menaam, Deinum, Blessum & Boksum.

woning-te-koop-marsum

Een appartement kopen in Marsum

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn centraal gelegen, in de basis gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en zijn ook nog eens onderhoudsarm Aandachtspunten zijn: het is een relatief kleine woning, er is geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Gunstige ligging en zeer betaalbaar.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 en 99 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 780 m3 gas en +/- 1760 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Marsum

De betekenis van een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. De minpunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en vooral buiten minimale privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 88 m2 & 107 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1180 kuub gas en gem. 2330 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Marsum is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 100 m2 & 126 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2400 kWh stroom + 1280 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Marsum

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 130 m2 en 148 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2520 kWh stroom + 1260 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 & 195 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3400 elektra (kWh) & 1720 gas (m3) afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Marsum

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Als je weet wat jouw max. hypotheek is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Een bezichtiging plannen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huispedia, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Marsum Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Is jouw bod het winnende bod? Dan ga je de koopakte tekenen. Loop na of de juiste dingen erin staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis af te ronden. Door middel van koopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Vervolgens onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaars in Marsum

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze huis-expert onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Dit taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand tref je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Marsum en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Marsum helpt je van A tot Z bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.500 – €2.750. In onderstaande lijst check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Marsum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Marsum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Marsum

Afgelopen maand (februari 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Marsum en daarbuiten. Belangrijk detail: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Woonverzekeringen.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost een woning in Marsum kopen?

In de buurt van de gemeente Waadhoeke vind je ongeveer 21.376 huizen. We maken onderscheid tussen 19.180 (67,3%) koophuizen en 2.196 (32,5%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 149 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €173.000 en de gem. marktprijs is €247.730. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat houdt in dat er maar beperkt aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Marsum. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Marsum?

Een woning in Waadhoeke heeft een verbruik van gemiddeld 1370 m3 per jaar aan gas en 2720 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (780 kuub gas en 1760 elektra (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is verbruikt de meeste energie (1720 kuub gas p/jaar en 3400 elektra (kWh)). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Marsum passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler, warmtepomp toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor type families wonen in Marsum?

Dit gebied kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente verblijven 46.090 personen in 20.299 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 6.793 eenpersoonshuishoudens, 6.689 huishoudens zonder kinderen en 6.817 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,23 personen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Hierna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen inplannen. Vervolgens kunnen huizenzoekers een bod doen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Marsum?

In deze streek vind je diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Marsum realiseren. Doe navraag bij de gemeente (www.waadhoeke.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9034.

Plaats een reactie