Woning kopen Dronryp

Een woning kopen in Dronryp? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Friesland. In en rondom deze plek heb je toegang tot diverse faciliteiten als winkels en scholen. Bovendien vind je in de directe omgeving mooie natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 21.376 huizen (67,3% koophuis, 32,5% huur, vrije sector en sociaal). De huizenprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €247.730. Op dit huizenplatform ontdek je het recente woningaanbod in Dronryp, adresgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekbedrijven. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Friesland.
 • Het aanbod is divers met zowel bovenwoningen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €173.000, de doorsnee verkoopprijs is €247.730.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals winkels, natuurgebieden, restaurants, kinderopvang, sportclubs.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteWaadhoeke
PlaatsDronryp
Postcode9035
Netnummer0517 (+31517)
Inwoners (gemeente)46.090
Aantal huishoudens20.299
Aantal huishoudens met kinderen6.817
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen21.376
Aantal koopwoningen19.180
Aantal huurwoningen2.196
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€173.000
Gemiddelde verkoopprijs€247.730
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2720 kWh

Woningaanbod Dronryp april 2024

Met onze huizenzoeker verstrekken we alle huizen die te koop staan in april 2024. Zoek specifiek o.b.v. woonoppervlakte, perceeloppervlakte, bouwjaar, woningtype, aantal kamers, vraagprijsen andere woningeigenschappen als zuinigheid & aanwezigheid van een garage. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook huizen die te koop staan in Menaam, Slappeterp, Marsum, Deinum & Blessum.

woning-te-koop-dronryp

Studio of appartement kopen in Dronryp

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, kennen goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers ze zijn energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Belangrijke nadelen: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en onderhoudsvriendelijk.
 • Woonoppervlak tussen de 64 m2 & 90 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 780 m3 gas en gem. 1760 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Dronryp

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Natuurlijk zijn er negatieve punten: vaak een klein tuintje en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 70 m2 – 122 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1180 kuub gas en tevens 2330 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Dronryp is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je geniet van meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 97 m2 – 126 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2400 kWh stroom & 1280 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Dronryp

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 129 m2 & 148 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2520 kWh elektra en 1260 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 149 m2 & 198 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3400 elektriciteit (kWh) en 1720 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Dronryp

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens hij een goede calculatie heeft wat je kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via websites als Funda, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Vbo.nl, Pararius kan je gemakkelijk woningen te koop in Dronryp Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze woning deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. Aan de hand van het geaccepteerde bod, kosten koper, eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In de laatste fase teken je de akte van levering bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en taxateurs in Dronryp

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze huis-expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Advies: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van verschillende thema’s. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand tonen wij gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Dronryp en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Dronryp helpt je bij het vinden van een goede hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.250 en €2.850. In de lijst hierna tref je adressen van financieel adviseurs in Dronryp.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Dronryp. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Dronryp

Afgelopen maand (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. Hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Dronryp en in de buurt. Let op: je vindt alleen de vraagprijs, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Klik ook direct door naar de pagina over Inboedelverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Dronryp kopen?

In en rondom de gemeente Waadhoeke zijn er ruim 21.376 woningen. Dit zijn 19.180 (67,3%) koophuizen en 2.196 (32,5%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 149 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €173.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €247.730. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit zorgt ervoor dat de keuzes zeer beperkt zijn en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Dronryp. Woningen staan kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Dronryp?

Een woonhuis in Waadhoeke verbruikt qua energie gem. zo’n 1370 kuub gas en 2720 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (780 m3 per jaar aan gas en 1760 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1720 kuub gas p/jaar en 3400 kWh electriciteit). Veel eigenaren van huizen te koop in Dronryp passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie, dubbel glas toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in Dronryp?

Dit gebied wordt omschreven als erg In de gemeente leven 46.090 inwoners in 20.299 huishoudens. Het gaat om 6.793 eenpersoonshuishoudens, 6.689 gezinnen zonder kinderen en 6.817 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,23 inwoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Aan het begin bepaal je de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of via online marktplaatsen en sociale media. Tevens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen inplannen. Daarna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je alles vast in de voorlopige koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Dronryp?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels die een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Dronryp realiseren. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.waadhoeke.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 9035.

Plaats een reactie