Woning kopen Slappeterp

Wil je een woning kopen in Slappeterp? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Friesland. In de regio heb je toegang tot voldoende voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Verder ontdek je hier mooie natuurgebieden waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente staan er 21.376 woningen (67,3% koopwoning, 32,5% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €247.730. Op dit huizenportaal blader je door het woningaanbod in Slappeterp, adresgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Friesland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kamers, appartementen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €173.000, de gemiddelde prijs van een woning is €247.730.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals winkels, kinderopvang, openbaar vervoer, restaurants, scholen.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteWaadhoeke
PlaatsSlappeterp
Postcode9037
Netnummer0518 (+31518)
Inwoners (gemeente)46.090
Aantal huishoudens20.299
Aantal huishoudens met kinderen6.817
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen21.376
Aantal koopwoningen19.180
Aantal huurwoningen2.196
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€173.000
Gemiddelde verkoopprijs€247.730
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2720 kWh

Woningaanbod Slappeterp juli 2024

Met onze huizenzoeker ontdek je de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Filter eenvoudig op woonoppervlakte, perceeloppervlakte, ligging, aantal kamers, vraagprijs, bouwjaaren meer onderwerpen zoals verwarming & aanwezigheid van parkeerplaats. Extra info nodig? Bezoek dan de verkoopmakelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Ingelum, Berltsum, Menaam, Dronryp & Marsum.

woning-te-koop-slappeterp

Een appartement kopen in Slappeterp

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, kennen goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en je hebt weinig onderhoud. Vergeet niet: slechts een beperkt vloeroppervlak, een tuin ontbreekt vaak en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Gunstige ligging en zeer betaalbaar.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 – 104 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 780 m3 gas en doorgaans 1760 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Slappeterp

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. De minpunten zijn: vaak een klein tuintje en je hebt wat minder privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 & 117 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1180 kuub gas & 2330 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Slappeterp is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 & 115 m2.
 • Schatting: er wordt 2400 kWh elektriciteit & 1280 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Slappeterp

Een twee onder een kap betekent 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 133 m2 en 141 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2520 kWh stroom + 1260 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je geniet een grote mate van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 144 m2 & 198 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3400 elektra (kWh) + 1720 gas (m3) verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Slappeterp

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je huizen gaat bekijken dan raden wij aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huispedia, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Slappeterp Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Door een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. Gebaseerd op aankoopwaarde, kosten koper, in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten calculeert de specialist wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Afsluitend teken je de akte van levering bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Slappeterp

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het aankopen van een woning. Deze professional heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie expert is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de bijgaande tabel bekijk je contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Slappeterp en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Slappeterp geeft je passend en persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.200 – €2.900. In de lijst hierna tref je gegevens van financieel adviseurs in Slappeterp.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Slappeterp. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Slappeterp

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Slappeterp en omgeving. Disclaimer: je ziet hier de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Op deze website lees je ook meer over Brandverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost nu een woning in Slappeterp kopen?

In de hele gemeente Waadhoeke zijn er 21.376 huizen. Dit zijn 19.180 (67,3%) koophuizen en 2.196 (32,5%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 149 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €173.000 en de gem. marktprijs is €247.730. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat wil zeggen dat het aanbod klein is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Slappeterp. Woningen staan kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Slappeterp?

Een huishouden in Waadhoeke verbruikt qua energie gem. zo’n 1370 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2720 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (780 m3 aan gas en 1760 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (1720 kuub aardgas en 3400 kWh elektra). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Slappeterp passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, spouwmuurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in Slappeterp?

Deze gemeente heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente leven 46.090 mensen die we kunnen onderverdelen in 20.299 verschillende huishoudens. Het betreft 6.793 eenpersoonshuishoudens, 6.689 huishoudens zonder kinderen en 6.817 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,23 mensen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Vervolgens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is starten biedingen en onderhandelingen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je afspraken vast in het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Slappeterp?

In deze streek zijn er een aantal bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Slappeterp plaatsen. Neem contact op met de gemeente (www.waadhoeke.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 9037.

Plaats een reactie