Woning kopen Firdgum

Snel een woning kopen in Firdgum? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Friesland. Op korte afstand bestaan er meerdere voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Verder tref je hier een groot natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 21.376 woningen (67,3% koop, 32,5% huur). De gemiddelde prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €247.730. Op dit huizenportaal bieden wij het actuele woningaanbod in Firdgum, adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Friesland.
 • Het aanbod is divers met zowel bovenwoningen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €173.000, de gemiddelde verkoopprijs is €247.730.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals openbaar vervoer, sportclubs, scholen, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteWaadhoeke
PlaatsFirdgum
Postcode8852
Netnummer0518 (+31518)
Inwoners (gemeente)46.090
Aantal huishoudens20.299
Aantal huishoudens met kinderen6.817
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen21.376
Aantal koopwoningen19.180
Aantal huurwoningen2.196
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€173.000
Gemiddelde verkoopprijs€247.730
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2720 kWh

Woningaanbod Firdgum juli 2024

In het schema hierna tref je alle huizen die te koop staan in juli 2024. Selecteer op bouwjaar, perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakte, ligging, woningtypeen additionele aspecten als energieneutraal of aanwezigheid van een bad. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Klooster Lidlum, Oosterbierum, Tzummarum, Waaksens en Hinnaard.

woning-te-koop-firdgum

Appartement kopen in Firdgum

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn centraal gelegen, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, gebruiken weinig gas en stroom en vallen vaak binnen een VvE constructie. Wat wel geldt: de woonoppervlakte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Centraal gelegen en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 en 90 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 780 m3 gas en 1760 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Firdgum

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning gelegen in een blok van meerdere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: vaak een klein tuintje en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 75 m2 & 108 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1180 kuub gas en tevens 2330 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Firdgum is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 – 130 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2400 kWh elektriciteit + 1280 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Firdgum

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 122 m2 en 148 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2520 kWh stroom + 1260 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Het mooiste is: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 en 202 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3400 elektra (kWh) & 1720 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Firdgum

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer het duidelijk is wat je kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huislijn.nl, Huispedia, Pararius, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Firdgum zoeken. Een droomhuis gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bod bepaal je op basis van de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Check altijd of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering te bevestigen. Op basis van het geaccepteerde bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaardijen in Firdgum

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en kopen van een huis. Deze deskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie expert is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door te kijken naar diverse aspecten. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel vind je adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Firdgum en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een professionele hypotheekadviseur in Firdgum geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Deze expert bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.850 & €2.600. In het schema hier bekijk je adressen van financieel adviseurs in Firdgum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Firdgum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Firdgum

In juli 2024 zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Firdgum en omgeving. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Klik ook direct door naar de pagina over CV-ketel.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Firdgum kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Waadhoeke vinden we circa 21.376 woonobjecten. Je vindt hier circa 19.180 (67,3%) koophuizen en 2.196 (32,5%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 149 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €173.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €247.730. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit betekent dat er niet veel aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Firdgum. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Firdgum?

Een huis in Waadhoeke verbruikt qua energie gem. zo’n 1370 m3 per jaar aan gas en 2720 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (780 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1760 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1720 m3 aan gas en 3400 kWh electriciteit). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Firdgum passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Firdgum?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In de gemeente wonen 46.090 mensen in 20.299 huishoudens. Dat betreffen 6.793 eenpersoonshuishoudens, 6.689 families zonder kinderen en 6.817 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,23 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en maak je een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of Facebook/instagram. Ook style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je alles vast in de voorlopige koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Firdgum?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels met een woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Firdgum laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.waadhoeke.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 8852.

Plaats een reactie