Woning kopen Klooster Lidlum

Een woning kopen in Klooster Lidlum? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Friesland. In de nabije buurt heb je diverse dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Bovendien is er vlakbij een park en natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 21.376 woningen (67,3% koopwoning, 32,5% huur, vrije sector en sociaal). De koopsom van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €247.730. Op dit woningportaal tonen wij het recente woningaanbod in Klooster Lidlum, contactgegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Friesland.
 • Het aanbod is heel divers met kleinere huizen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €173.000, de gemiddelde woningprijs is €247.730.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals openbaar vervoer, kinderopvang, restaurants, scholen, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteWaadhoeke
PlaatsKlooster Lidlum
Postcode8853
Netnummer0518 (+31518)
Inwoners (gemeente)46.090
Aantal huishoudens20.299
Aantal huishoudens met kinderen6.817
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen21.376
Aantal koopwoningen19.180
Aantal huurwoningen2.196
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€173.000
Gemiddelde verkoopprijs€247.730
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2720 kWh

Woningaanbod Klooster Lidlum maart 2024

Onderstaand bieden we alle huizen die deze maand (maart 2024) te koop staan. Filter eenvoudig op perceeloppervlakte, woonoppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, woningtype, liggingen andere woningeigenschappen als verwarming en en de aanwezigheid van een tuin. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Oosterbierum, Sexbierum, Firdgum, Tzummarum of Waaksens.

woning-te-koop-klooster-lidlum

Appartement kopen in Klooster Lidlum

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, je vind ze veel in het centrum, vaak gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Belangrijke nadelen: slechts een beperkt vloeroppervlak, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 & 102 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 780 m3 gas en tevens 1760 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Klooster Lidlum

Een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 80 m2 – 114 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1180 kuub gas + 2330 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Klooster Lidlum is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 89 m2 & 114 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2400 kWh elektra en 1280 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Klooster Lidlum

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Het is een heel ruim huis en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 120 m2 en 154 m2.
 • Verwachting: er wordt 2520 kWh elektra + 1260 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 151 m2 & 200 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3400 elektriciteit (kWh) + 1720 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Klooster Lidlum

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan doe je er goed aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Op de website van Funda, maar ook Vbo.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Klooster Lidlum Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Wanneer je de woning doorloopt kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Hij of zij gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk goed of alles klopt en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van de woning definitief te regelen. Gebaseerd op koopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen geld en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaardijen in Klooster Lidlum

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze makelaar heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Advies: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van een woning bepaalt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Klooster Lidlum en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een goede hypotheekadviseur in Klooster Lidlum helpt je van A tot Z bij het verkrijgen van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.800 – €2.950. In het schema hier verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Klooster Lidlum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Klooster Lidlum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Klooster Lidlum

Afgelopen maand (maart 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Klooster Lidlum en daarbuiten. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer info over Airco.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost nu een woning in Klooster Lidlum kopen?

In en rondom de gemeente Waadhoeke zijn er ruim 21.376 woonobjecten. Dit zijn 19.180 (67,3%) koopwoningen en 2.196 (32,5%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 149 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €173.000 en de gem. verkoopprijs is €247.730. De woningmarkt is krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Klooster Lidlum. De doorlooptijd van een woning is kort en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Klooster Lidlum?

Een woonobject in Waadhoeke heeft een verbruik van gemiddeld 1370 m3 gas voor verwarming en warm water en 2720 kWh elektra. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (780 kuub gas en 1760 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1720 m3 gas voor verwarming en warm water en 3400 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Klooster Lidlum passen duurzame artikelen zoals dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type gezinnen wonen in Klooster Lidlum?

Deze gemeente wordt omschreven als erg In deze gemeente zijn 46.090 inwoners in 20.299 verschillende gezinnen. Het betreft 6.793 eenpersoonshuishoudens, 6.689 families zonder kinderen en 6.817 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,23 personen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. Tevens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap starten biedingen en onderhandelingen. Een koper gevonden? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Klooster Lidlum?

In deze provincie kun je kiezen voor bouwkavels met een woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Klooster Lidlum laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.waadhoeke.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 8853.

Plaats een reactie