Woning kopen Oosterbierum

Ga je een woning kopen in Oosterbierum? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Friesland. In en rondom deze plek bestaan er voldoende faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Verder vind je hier een prachtig groen natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 21.376 woningen (67,3% koopwoning, 32,5% huur, vrije sector en sociaal). De huizenprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €247.730. Op dit huizenplatform tonen wij het nieuwe woningaanbod in Oosterbierum, adresgegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekspecialisten. Verder lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Friesland.
 • Je vind hier onder andere rijwoningen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €173.000, de gemiddelde huizenprijs is €247.730.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals scholen, sportclubs, restaurants, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteWaadhoeke
PlaatsOosterbierum
Postcode8854
Netnummer0518 (+31518)
Inwoners (gemeente)46.090
Aantal huishoudens20.299
Aantal huishoudens met kinderen6.817
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen21.376
Aantal koopwoningen19.180
Aantal huurwoningen2.196
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€173.000
Gemiddelde verkoopprijs€247.730
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2720 kWh

Woningaanbod Oosterbierum februari 2024

Hieronder maak je kennis met alle huizen die te koop staan in februari 2024. Selecteer op ligging, bouwjaar, woningtype, perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijsen andere eigenschappen zoals isolatie of aanwezigheid van parkeerplaats. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Sexbierum, Pietersbierum, Klooster Lidlum, Firdgum en Tzummarum.

woning-te-koop-oosterbierum

Eigen appartement kopen in Oosterbierum

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, zijn uitstekend bereikbaar, bijna altijd gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Maar let op: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Centraal gelegen en zeer betaalbaar.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 & 98 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 780 m3 gas + 1760 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Oosterbierum

De betekenis van een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: een zeer beperkt vloeroppervlak en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 86 m2 en 125 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1180 kuub gas en +/- 2330 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Oosterbierum is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt iets meer beschutting, in de zomer meer zonlicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 82 m2 en 120 m2.
 • Schatting: er wordt 2400 kWh stroom en 1280 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Oosterbierum

De betekenis van een twee onder een kap is twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 126 m2 – 145 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2520 kWh elektra & 1260 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 en 197 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3400 stroom (kWh) + 1720 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Oosterbierum

 1. Bereken je max. hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Op de website van Funda, maar ook Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Vbo.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Oosterbierum Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze specialist zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Neem goed door of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop rond te maken. A.d.h.v. koopsom, kosten koper, in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt vastgesteld wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In de laatste fase teken je de akte van levering bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaars in Oosterbierum

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Hij of zij onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Advies: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder bekijk je contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Oosterbierum en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Oosterbierum geeft je passend en persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.300 – €2.500. In de opsomming hierna check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Oosterbierum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oosterbierum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Oosterbierum

De afgelopen tijd (februari 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In de zoekmachine hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Oosterbierum en direct omgeving. Belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees ook verder over Vloerverwarming.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Oosterbierum kopen?

In de gemeente Waadhoeke zijn er 21.376 woningen. De verdeling is als volgt: 19.180 (67,3%) koopwoningen en 2.196 (32,5%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 149 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €173.000 en de gem. verkoopprijs is €247.730. De woningmarkt is krap. Je moet er rekening mee houden dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Oosterbierum. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Oosterbierum?

Een huishouden in Waadhoeke verbruikt gemiddeld 1370 m3 gas voor verwarming en warm water en 2720 stroom (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (780 m3 gas en 1760 kWh elektra. Een vrijstaand huis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1720 m3 per jaar aan gas en 3400 kWh stroom). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Oosterbierum passen duurzame oplossingen als spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Oosterbierum?

Deze gemeente heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente zijn 46.090 inwoners die we kunnen onderverdelen in 20.299 verschillende gezinnen. Het gaat om 6.793 eenpersoonshuishoudens, 6.689 families zonder kinderen en 6.817 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,23 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Nu zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen plannen. Nu gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je alles vast in het voorlopige koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Oosterbierum?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Oosterbierum zetten. Informeer bij de gemeente (www.waadhoeke.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 8854.

Plaats een reactie