Woning kopen Sexbierum

Snel een woning kopen in Sexbierum? Het is een geweldige plek in de provincie Friesland. In deze levendige buurt bestaan er voldoende voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Bovendien ontdek je hier een prachtig groen natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er 21.376 woningen (67,3% koopwoning, 32,5% huurhuizen). De prijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €247.730. Op deze pagina bekijk je het woningaanbod in Sexbierum, adresgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekmakelaars. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Friesland.
 • Je vindt hier een goede mix van kamers, appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €173.000, de gemiddelde woningprijs is €247.730.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals openbaar vervoer, sportclubs, natuurgebieden, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteWaadhoeke
PlaatsSexbierum
Postcode8855
Netnummer0518 (+31518)
Inwoners (gemeente)46.090
Aantal huishoudens20.299
Aantal huishoudens met kinderen6.817
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen21.376
Aantal koopwoningen19.180
Aantal huurwoningen2.196
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€173.000
Gemiddelde verkoopprijs€247.730
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2720 kWh

Woningaanbod Sexbierum april 2024

Hieronder blader je door het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Filter eenvoudig op bouwjaar, ligging, aantal kamers, perceeloppervlakte, vraagprijs, woningtypeen extra details als woninglabel of parkeeropties. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het woningaanbod Pietersbierum, Wijnaldum, Oosterbierum, Klooster Lidlum of Firdgum.

woning-te-koop-sexbierum

Aanbod appartement kopen in Sexbierum

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, vaak gelegen op een centrale plek, zijn gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Minpunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle faciliteiten om de hoek en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 99 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 780 m3 gas en daarbij 1760 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Sexbierum

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: een kleine achtertuin en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 72 m2 en 119 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1180 kuub gas en 2330 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Sexbierum is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt wat minder inkijk, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 87 m2 en 121 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2400 kWh stroom en 1280 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Sexbierum

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 124 m2 – 155 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2520 kWh elektra & 1260 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je hebt veruit de meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 140 m2 & 194 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3400 stroom (kWh) + 1720 gas (m3)verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Sexbierum

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om te beginnen met een financiële check. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Zodra hij een goede calculatie heeft wat je budget is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via websites als Funda, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in Sexbierum Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze makelaar kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop te bevestigen. A.d.h.v. aankoopwaarde, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Sexbierum

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een passend koophuis. Deze persoon weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Goed om te weten: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie specialist is iemand die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Het taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder bekijk je adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Sexbierum en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een privé hypotheekadviseur in Sexbierum helpt je bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.600 – €2.750. In het schema hier verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Sexbierum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Sexbierum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Sexbierum

Recent (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. In onderstaande visuele weergave kun je zoeken door alle verkochte woningen in Sexbierum en daarbuiten. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Waterontharder.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Sexbierum kopen?

In en rondom de gemeente Waadhoeke bestaan er circa 21.376 woningen. Het gaat daarbij om 19.180 (67,3%) koopwoningen en 2.196 (32,5%) huurwoningen. De gem. vloeroppervlakte is 149 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €173.000 en de gem. marktprijs is €247.730. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat wil zeggen dat de keuzes zeer beperkt zijn en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Sexbierum. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Sexbierum?

Een woonobject in Waadhoeke gebruikt gemiddeld 1370 m3 per jaar aan gas en 2720 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (780 m3 aan gas en 1760 kWh elektra. Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1720 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3400 kWh electriciteit). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Sexbierum passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Sexbierum?

Deze omgeving kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente wonen 46.090 personen in 20.299 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 6.793 eenpersoonshuishoudens, 6.689 huishoudens zonder kinderen en 6.817 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,23 bewoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Om te beginnen bepaal je de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. Hiervoor moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Nu kunnen huizenzoekers een bod doen. Een koper gevonden? Dan volgen nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Sexbierum?

In deze streek zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Sexbierum laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.waadhoeke.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 8855.

Plaats een reactie