Woning kopen Feinsum

Jouw ideale woning kopen in Feinsum? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Friesland. In de nabije buurt zijn er uiteenlopende voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Ook ontdek je hier een schitterende natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 63.066 woningen (51,2% koophuis, 48,2% huurwoning). De gemiddelde prijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €262.188. Op dit woningportaal check je het woningaanbod in Feinsum, adresgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en financieel adviseurs. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Friesland.
 • Het aanbod is divers met zowel tussenwoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €168.000, de gemiddelde huizenprijs is €262.188.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals winkels, natuurgebieden, restaurants, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteLeeuwarden
PlaatsFeinsum
Postcode9053
Netnummer058 (+3158)
Inwoners (gemeente)124.084
Aantal huishoudens63.338
Aantal huishoudens met kinderen16.908
Gemiddelde huishoudensgrootte1,93
Aantal woningen63.066
Aantal koopwoningen40.388
Aantal huurwoningen22.678
Gemiddelde woonoppervlakte114 m2
Gemiddelde WOZ€168.000
Gemiddelde verkoopprijs€262.188
Gemiddeld gasverbruik1110 m3
Gemiddeld stroomverbruik2310 kWh

Woningaanbod Feinsum juli 2024

Hieronder blader je door optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Zoek specifiek o.b.v. woningtype, ligging, aantal kamers, bouwjaar, woonoppervlakte, vraagprijsen extra details als zuinigheid & aanwezigheid van parkeerplaats. Interesse? Mail of bel de verkopende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Hijum, Britsum, Stiens, Minnertsga of Bitgummole.

woning-te-koop-feinsum

Appartementen te koop Feinsum

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn vaak gunstig gelegen, bijna altijd gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en vergen ook niet al te veel onderhoud. Wat wel geldt: het woonoppervlak is niet al te groot, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een fijne ligging en zeer betaalbaar.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 en 99 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 780 m3 gas en 1670 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Feinsum

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: een kleine achtertuin en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 107 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1120 kuub gas en gem. 2390 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Feinsum is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere kavel, je hebt iets meer beschutting, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 & 123 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2510 kWh stroom + 1280 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Feinsum

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 131 m2 & 141 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2790 kWh elektriciteit & 1290 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 148 m2 – 192 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3480 stroom (kWh) + 1720 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Feinsum

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Als het duidelijk is wat je budget is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via websites als Funda, Jaap.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Feinsum Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze makelaar loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan kan de koopakte worden opgesteld. Loop na of alles volgens afspraak erin staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Als laatste is het tijd om de financiering definitief te regelen. Aan de hand van aankoopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten wordt vastgesteld wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In de laatste fase moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaardijen in Feinsum

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het aankopen van een woning. Deze woningdeskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een huis inschat aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Dit taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder tonen wij adresgegevens van taxateurs en makelaars in Feinsum en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Feinsum helpt je bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.550 & €2.750. In de tabel hieronder bieden we adressen van financieel adviseurs in Feinsum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Feinsum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Feinsum

In juli 2024 is er een groot aantal woning verkocht in de regio. Hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Feinsum en omliggende plekken. Belangrijk detail: je vindt alleen de vraagprijs, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Bedrijfspand.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost nu een woning in Feinsum kopen?

In de buurt van de gemeente Leeuwarden vinden we circa 63.066 woningen. Je vindt hier circa 40.388 (51,2%) koopwoningen en 22.678 (48,2%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 114 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €168.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €262.188. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat maakt dan het aanbod klein is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Feinsum. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Feinsum?

Een woonhuis in Leeuwarden kent een gem. verbruik van 1110 kuub gas en 2310 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (780 m3 aan gas en 1670 elektra (kWh). Een vrijstaand huis is een grootverbruiker qua energie (1720 m3 per jaar aan gas en 3480 stroom (kWh)). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Feinsum passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepomp toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Feinsum?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In de gemeente verblijven 124.084 mensen die we kunnen onderverdelen in 63.338 gezinnen. Dit zijn 29.791 eenpersoonshuishoudens, 16.639 huishoudens zonder kinderen en 16.908 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 1,93 personen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open dag organiseren of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarbij moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is komen de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopakte en de akte van levering bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Feinsum?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Feinsum zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.leeuwarden.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 9053.

Plaats een reactie