Woning kopen Pietersbierum

Ga je een woning kopen in Pietersbierum? Het is een geweldige plek in de provincie Friesland. In de nabije omgeving bestaan er voldoende voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Bovendien geniet je hier ook van een groot natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 21.376 woningen (67,3% koopwoning, 32,5% huur). De koopsom van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €247.730. Op deze website ontdek je het huidige woningaanbod in Pietersbierum, contactgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Friesland.
 • Er is een mix van rijwoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €173.000, de gemiddelde huizenprijs is €247.730.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals kinderopvang, openbaar vervoer, restaurants, sportclubs, scholen.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteWaadhoeke
PlaatsPietersbierum
Postcode8856
Netnummer0517 (+31517)
Inwoners (gemeente)46.090
Aantal huishoudens20.299
Aantal huishoudens met kinderen6.817
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen21.376
Aantal koopwoningen19.180
Aantal huurwoningen2.196
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€173.000
Gemiddelde verkoopprijs€247.730
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2720 kWh

Woningaanbod Pietersbierum juni 2024

Bijgaand maak je kennis met alle huizen die te koop staan in juni 2024. Zoek specifiek o.b.v. ligging, bouwjaar, woningtype, aantal kamers, woonoppervlakte, vraagprijsen relevante factoren als CV-ketel of parkeeropties. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook huizen te koop in Wijnaldum, Midlum, Sexbierum, Oosterbierum en Klooster Lidlum.

woning-te-koop-pietersbierum

Appartementen te koop Pietersbierum

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, kennen goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Negatieve aspecten zijn: je hebt minder ruimte, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en geen tuinonderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 & 102 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 780 m3 gas en doorgaans 1760 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Pietersbierum

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: vaak een klein tuintje en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 – 123 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1180 kuub gas en gem. 2330 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Pietersbierum is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt meer privacy, minder last van schaduw en je kunt vaak de auto goed parkeren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 96 m2 & 113 m2.
 • Schatting: er wordt 2400 kWh stroom & 1280 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Pietersbierum

Een twee onder een kap betekent twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 120 m2 – 143 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2520 kWh stroom & 1260 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Er is enorm veel (woon)ruimte en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 150 m2 – 196 m2.
 • Verwachting: er wordt 3400 elektriciteit (kWh) + 1720 gas (m3) afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Pietersbierum

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als hij berekend heeft wat je kunt betalen kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Jaap.nl, Vbo.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je woningen te koop in Pietersbierum Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze professional gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering in orde te maken. D.m.v. aankoopwaarde, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en taxateurs in Pietersbierum

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een passend koophuis. Deze makelaar onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Het taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand vind je adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Pietersbierum en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Pietersbierum geeft je natuurlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De bank of adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.450 & €2.700. In de lijst hierna bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Pietersbierum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Pietersbierum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Pietersbierum

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave tonen wij de recent verkochte woningen in Pietersbierum en omliggende plekken. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Hypotheken.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Pietersbierum kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Waadhoeke bestaan er circa 21.376 woningen. Je vindt hier circa 19.180 (67,3%) koopwoningen en 2.196 (32,5%) huurwoningen. De gem. woonoppervlakte is 149 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €173.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €247.730. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Pietersbierum. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Pietersbierum?

Een huishouden in Waadhoeke gebruikt gemiddeld 1370 m3 gas voor verwarming en warm water en 2720 kWh stroom. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (780 m3 per jaar aan gas en 1760 kWh elektra. Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (1720 m3 gas en 3400 stroom (kWh)). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Pietersbierum passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Pietersbierum?

Deze omgeving heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente leven 46.090 mensen in 20.299 verschillende gezinnen. Dit zijn 6.793 eenpersoonshuishoudens, 6.689 gezinnen zonder kinderen en 6.817 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,23 mensen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open huis dag of Facebook/instagram. Ook ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de volgende stap starten biedingen en onderhandelingen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan regel je enkel nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Pietersbierum?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Pietersbierum laten ontwerpen. Doe navraag bij de gemeente (www.waadhoeke.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 8856.

Plaats een reactie