Woning kopen Midlum

Jouw ideale woning kopen in Midlum? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Friesland. Op korte afstand bestaan er diverse faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarnaast vind je hier een heerlijk natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente herbergt in totaal 7.909 woningen (55,3% koop, 44,6% huur). De gemiddelde transactieprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €272.258. Op dit woningplatform vind je het nieuwe woningaanbod in Midlum, contactgegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Verder lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Friesland.
 • Het aanbod is heel divers met tussenwoningen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €177.000, de gemiddelde prijs van een woning is €272.258.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, kinderopvang, scholen, sportclubs.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteHarlingen
PlaatsMidlum
Postcode8872
Netnummer0517 (+31517)
Inwoners (gemeente)15.722
Aantal huishoudens7.484
Aantal huishoudens met kinderen2.225
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen7.909
Aantal koopwoningen6.039
Aantal huurwoningen1.870
Gemiddelde woonoppervlakte124 m2
Gemiddelde WOZ€177.000
Gemiddelde verkoopprijs€272.258
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2400 kWh

Woningaanbod Midlum februari 2024

Met onze huizenzoeker verstrekken we alle huizen die deze maand (februari 2024) te koop staan. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woonoppervlakte, ligging, perceeloppervlakte, vraagprijs, woningtype, aantal kamersen extra details als duurzaamheid & de aanwezigheid van een kelder. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het actuele woningaanbod in West-Terschelling, Hee, Wijnaldum, Pietersbierum en Sexbierum.

woning-te-koop-midlum

Appartement kopen in Midlum

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, zijn uitstekend bereikbaar, zijn doorgaans gelijkvloers hebben lage stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Belangrijke nadelen: het is allemaal wat kleiner, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 68 m2 – 103 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 870 m3 gas en gem. 1870 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Midlum

Een tussenwoning is een woningtype is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: vaak een klein tuintje en je hebt minder lichtinval.

 • Een echte starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 & 119 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1180 kuub gas en daarbij 2190 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Midlum is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meer groen om de woning, je hebt wat minder inkijk, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 92 m2 & 115 m2.
 • Schatting: er wordt 2360 kWh stroom en 1250 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Midlum

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 130 m2 & 155 m2.
 • Verwachting: er wordt 2850 kWh elektra en 1330 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Er is veel woonruimte, een grote tuin en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 146 m2 & 204 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3580 stroom (kWh) + 1720 gas (m3) afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Midlum

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het verstandig om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Zodra het duidelijk is wat je kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via concepten als Funda, en ook Pararius, Huislijn.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Midlum Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Bel de makelaar dan direct voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Is jouw bod het winnende bod? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Controleer zorgvuldig of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis af te ronden. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek geschikt is. In de laatste fase moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en taxateurs in Midlum

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een geschikte woning. Deze huis-expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie specialist is iemand die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door te kijken naar diverse aspecten. Het taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder tonen wij namen en adressen van taxateurs en makelaars in Midlum en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Midlum helpt je van A tot Z bij het vinden van een goede hypotheek. De bank of adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.550 en €2.950. In de volgende weergave check je namen en adressen van financieel adviseurs in Midlum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Midlum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Midlum

Recent (februari 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Midlum en omgeving. Goed om te weten: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer info over Lineaire hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Midlum kopen?

In en rondom de gemeente Harlingen vind je ongeveer 7.909 woningen. Het gaat daarbij om 6.039 (55,3%) koopwoningen en 1.870 (44,6%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 124 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €177.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €272.258. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit houdt in dat er niet veel aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Midlum. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Midlum?

Een huis in Harlingen heeft een verbruik van gemiddeld 1210 m3 per jaar aan gas en 2400 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (870 kuub gas p/jaar en 1870 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis is topverbruiker qua energie (1720 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3580 kWh electriciteit). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Midlum passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, dubbel glas, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Midlum?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente wonen 15.722 personen in 7.484 verschillende huishoudens. Hier wonen 2.960 eenpersoonshuishoudens, 2.299 gezinnen zonder kinderen en 2.225 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,07 bewoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. Vervolgens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen inplannen. Vervolgens kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Zit er een fraai bod tussen? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Midlum?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels met een woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Midlum laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.harlingen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 8871, 8872.

Plaats een reactie