Woning kopen Wijnaldum

Ga je een woning kopen in Wijnaldum? Het is een erg populaire plek in de provincie Friesland. In de omgeving vind je uiteenlopende voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Tevens vind je in de directe omgeving een prachtig groen natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 7.909 huizen (55,3% koop, 44,6% huur). De gemiddelde transactieprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €272.258. Op deze informatieve website vind je het actuele woningaanbod in Wijnaldum, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Daarnaast bieden we informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Friesland.
 • Je vind hier zowel kleinere huizen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €177.000, de gemiddelde verkoopprijs is €272.258.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, winkels, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteHarlingen
PlaatsWijnaldum
Postcode8857
Netnummer0517 (+31517)
Inwoners (gemeente)15.722
Aantal huishoudens7.484
Aantal huishoudens met kinderen2.225
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen7.909
Aantal koopwoningen6.039
Aantal huurwoningen1.870
Gemiddelde woonoppervlakte124 m2
Gemiddelde WOZ€177.000
Gemiddelde verkoopprijs€272.258
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2400 kWh

Woningaanbod Wijnaldum juni 2024

Met onze huizenzoeker vind je het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Zoek specifiek o.b.v. woningtype, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, liggingen extra details als energieprestaties of aanwezigheid van parkeerplaats. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Midlum, West-Terschelling, Pietersbierum, Sexbierum en Oosterbierum.

woning-te-koop-wijnaldum

Studio of appartement kopen in Wijnaldum

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, je vind ze veel in het centrum, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, de stookkosten zijn laag en vallen vaak binnen een VvE constructie. Belangrijke nadelen: de ruimte is beperkt, er is geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 95 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 870 m3 gas & 1870 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Wijnaldum

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en vooral buiten minimale privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 80 m2 en 106 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1180 kuub gas en +/- 2190 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Wijnaldum is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 & 117 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2360 kWh elektra en 1250 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Wijnaldum

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 128 m2 & 144 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2850 kWh elektriciteit & 1330 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Er is veel woonruimte, een grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 147 m2 – 202 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3580 elektriciteit (kWh) & 1720 gas (m3)verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Wijnaldum

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Als je weet wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Vbo.nl, Jaap.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Wijnaldum Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Probeer dan een afspraak te maken voor een bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte zal dan worden samengesteld. Neem goed door of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. Door middel van woningwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en eventuele verbouwplannen wordt voor jou berekend hoeveel je moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In de laatste fase maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en taxateurs in Wijnaldum

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een passend koophuis. Deze professional onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van verschillende thema’s. Dit taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel bekijk je adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Wijnaldum en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Wijnaldum helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.750 en €3.300. In de tabel hieronder tref je gegevens van financieel adviseurs in Wijnaldum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wijnaldum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Wijnaldum

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. In de tool hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Wijnaldum en in de buurt. Erg belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Annuïteitenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost nu een woning in Wijnaldum kopen?

In de buurt van de gemeente Harlingen vind je ongeveer 7.909 woningen. Dit zijn 6.039 (55,3%) koopwoningen en 1.870 (44,6%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 124 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €177.000 en de gem. verkoopprijs is €272.258. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat maakt dan dat er maar weinig aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wijnaldum. Woning zijn vaak snel verkocht en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Wijnaldum?

Een woonhuis in Harlingen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1210 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2400 kWh electriciteit. Een appartement of flat is relatief zuinig (870 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1870 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is verbruikt de meeste energie (1720 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3580 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Wijnaldum passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Wijnaldum?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente verblijven 15.722 inwoners in 7.484 verschillende gezinnen. Het betreft 2.960 eenpersoonshuishoudens, 2.299 gezinnen zonder kinderen en 2.225 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,07 bewoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Daarbij zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen inplannen. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de voorlopige koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Wijnaldum?

In deze streek zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Wijnaldum bouwen. Informeer bij de gemeente (www.harlingen.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 8857.

Plaats een reactie