Woning kopen Waalwijk

Jouw aanstaande woning kopen in Waalwijk? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Brabant. In de nabije omgeving zijn er allerhande dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Bovendien vind je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 21.996 huizen (60,3% koop, 39,5% huurhuizen). De prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €364.015. Op dit woningplatform ontdek je het recente woningaanbod in Waalwijk, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Brabant.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kleine appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €252.000, de gemiddelde verkoopprijs is €364.015.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals restaurants, scholen, natuurgebieden, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteWaalwijk
Postcode5141
Netnummer0416 (+31416)
Inwoners (gemeente)48.637
Aantal huishoudens21.824
Aantal huishoudens met kinderen7.453
Gemiddelde huishoudensgrootte2,2
Aantal woningen21.996
Aantal koopwoningen16.726
Aantal huurwoningen5.270
Gemiddelde woonoppervlakte123 m2
Gemiddelde WOZ€252.000
Gemiddelde verkoopprijs€364.015
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Waalwijk mei 2024

Onderstaand bieden we alle huizen die te koop staan in mei 2024. Maak een selectie aan de hand van woningtype, vraagprijs, aantal kamers, woonoppervlakte, bouwjaar, liggingen andere woningeigenschappen als duurzaamheid & parkeermogelijkheden. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen te koop in Loon op Zand, s-Hertogenbosch, Alphen-Chaam, Gilze en Rijen & Baarle-Nassau.

woning-te-koop-waalwijk

Eigen appartement kopen in Waalwijk

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, vaak gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn vaak onderdeel van een VvE. Vergeet niet: het woonoppervlak is niet al te groot, vaak is er een gedeelde tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Goede ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 – 101 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 760 m3 gas en doorgaans 1970 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Waalwijk

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: vaak een klein tuintje en je hebt wat minder privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 71 m2 & 111 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1070 kuub gas en daarbij 2930 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Waalwijk is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 – 128 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3060 kWh elektriciteit + 1260 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Waalwijk

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 134 m2 & 151 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3550 kWh elektra & 1470 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Het mooiste is: ontzettend veel woonruimte en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 140 m2 & 200 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4240 stroom (kWh) en 1880 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Waalwijk

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw max. hypotheek is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Pararius kan je razendsnel woningen te koop in Waalwijk Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding komt tot stand door de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering af te handelen. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de maximale lening is en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaars in Waalwijk

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van vaste criteria. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel bieden wij adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Waalwijk en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een privé hypotheekadviseur in Waalwijk geeft je natuurlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De adviseur loopt jouw financiële situatie door en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.700 en €3.250. In het schema hier bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Waalwijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Waalwijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Waalwijk

In mei 2024 zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Waalwijk en omliggende plekken. Goed om te weten: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Check ook meer details over Opstalverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Waalwijk kopen?

In de hele gemeente Waalwijk zijn er 21.996 woonobjecten. Dit zijn 16.726 (60,3%) koopwoningen en 5.270 (39,5%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 123 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €252.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €364.015. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit zorgt ervoor dat er niet veel aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Waalwijk. De doorlooptijd van een woning is kort en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Waalwijk?

Een woonobject in Waalwijk verbruikt qua energie gem. zo’n 1210 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3010 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (760 kuub gas en 1970 kWh elektra. Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (1880 kuub aardgas en 4240 kWh stroom). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Waalwijk passen duurzame oplossingen als dakisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp toe om hun energierekening te verlagen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Waalwijk?

Dit gebied kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente zijn 48.637 inwoners die we kunnen onderverdelen in 21.824 gezinnen. Er wonen 7.350 eenpersoonshuishoudens, 7.021 gezinnen zonder kinderen en 7.453 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,2 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats calculeer je de huidige marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. Ook ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan is het tijd voor het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Waalwijk?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Waalwijk plaatsen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.waalwijk.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 5140, 5141, 5142, 5143, 5144, 5145, 5146.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie