Woning kopen Katwoude

Plannen om een woning te kopen in Katwoude? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Noord-Holland. In de nabije buurt zijn er meerdere voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarbij vind je hier een prachtige natuur waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er 7.411 woningen (69,2% koophuis, 30,7% huur). De gemiddelde verkoopprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €498.206. Op deze website bieden wij het huidige woningaanbod in Katwoude, namen en adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Ook lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Holland.
 • Je vind hier onder andere rijtjeshuizen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €359.000, de gemiddelde prijs van een woning is €498.206.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, kinderopvang, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteWaterland
PlaatsKatwoude
Postcode1145
Netnummer0299 (+31299)
Inwoners (gemeente)17.424
Aantal huishoudens7.558
Aantal huishoudens met kinderen2.769
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen7.411
Aantal koopwoningen6.276
Aantal huurwoningen1.135
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€359.000
Gemiddelde verkoopprijs€498.206
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Katwoude mei 2024

Onderstaand blader je door alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Selecteer op woonoppervlakte, ligging, vraagprijs, aantal kamers, bouwjaar, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals duurzaamheid & en de aanwezigheid van een balkon. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Bekijk ook huizen te koop in Broek in Waterland, Zuiderwoude, Monnickendam, Edam & Volendam.

woning-te-koop-katwoude

Studio of appartement kopen in Katwoude

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Niet vergeten: je hebt minder ruimte, een tuin ontbreekt vaak en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 68 m2 & 94 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 840 m3 gas + 1930 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Katwoude

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 81 m2 en 125 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1180 kuub gas & 2880 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Katwoude is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je geniet van meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 90 m2 – 112 m2.
 • Schatting: er wordt 3010 kWh stroom & 1410 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Katwoude

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 134 m2 – 149 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3280 kWh elektra en 1530 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 146 m2 – 191 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3900 elektriciteit (kWh) + 1960 gas (m3)verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Katwoude

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens hij een goede calculatie heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Op de website van Funda, maar ook Jaap.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Katwoude Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze makelaar gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Neem goed door of alles correct staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. Aan de hand van aankoopwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen geld en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en taxateurs in Katwoude

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een geschikte woning. Deze specialist weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Advies: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie specialist is iemand die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand tref je adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Katwoude en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een professionele hypotheekadviseur in Katwoude geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een passende hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.900 en €2.650. In de volgende weergave bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Katwoude.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Katwoude. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Katwoude

Deze maand (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Katwoude en omliggende plekken. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Woningtypes.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Katwoude kopen?

In de hele gemeente Waterland zijn er ruim 7.411 woonhuizen. Je vindt hier circa 6.276 (69,2%) koopwoningen en 1.135 (30,7%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 128 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €359.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €498.206. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Je moet er rekening mee houden dat dat je niet veel te kiezen hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Katwoude. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Katwoude?

Een woonobject in Waterland gebruikt gemiddeld 1340 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2970 kWh electriciteit. Een appartement of flat is relatief zuinig (840 kuub gas en 1930 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis neemt flink meer energie af (1960 m3 gas voor verwarming en warm water en 3900 kWh electriciteit). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Katwoude passen duurzame verwarmingsbronnen als warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen, dakisolatie toe om de energienota te drukken.

Welk type huishoudens wonen in Katwoude?

Deze omgeving kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente wonen 17.424 personen in 7.558 gezinnen. Het betreft 2.334 eenpersoonshuishoudens, 2.455 families zonder kinderen en 2.769 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,29 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Bekende kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Tevens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en leg je bezichtigen vast in de agenda. Als dat allemaal gelukt is begint het onderhandelen. Een koper gevonden? Dan teken je de koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Katwoude?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels met een woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Katwoude laten uittekenen. Doe navraag bij de gemeente (www.waterland.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 1145.

Plaats een reactie