Woning kopen Broek in Waterland

Wil je een woning kopen in Broek in Waterland? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Noord-Holland. In deze levendige buurt bestaan er diverse faciliteiten als winkels, OV en scholen. Ook geniet je hier ook van een park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er in totaal 7.411 woningen (69,2% koop, 30,7% huur). De prijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €498.206. Op deze informatieve website bieden wij het beschikbare woningaanbod in Broek in Waterland, contactgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Verder lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Holland.
 • Je vind hier zowel rijtjeshuizen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €359.000, de gemiddelde huizenprijs is €498.206.
 • In de buurt vind je volop opties zoals natuurgebieden, sportclubs, restaurants, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteWaterland
PlaatsBroek in Waterland
Postcode1151
Netnummer020 (+3120)
Inwoners (gemeente)17.424
Aantal huishoudens7.558
Aantal huishoudens met kinderen2.769
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen7.411
Aantal koopwoningen6.276
Aantal huurwoningen1.135
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€359.000
Gemiddelde verkoopprijs€498.206
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Broek in Waterland juli 2024

Met onze huizenzoeker bekijk je alle huizen die deze maand (juli 2024) te koop staan. Filter eenvoudig op ligging, aantal kamers, bouwjaar, vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals verwarming en rolstoelvriendelijk. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het woningaanbod Zuiderwoude, Uitdam, Katwoude, Monnickendam of Edam.

woning-te-koop-broek-in-waterland

Appartementen te koop Broek in Waterland

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, je vind ze veel in het centrum, meestal gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en zijn ook nog eens onderhoudsarm Wat wel geldt: het is een relatief kleine woning, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 63 m2 – 92 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 840 m3 gas en doorgaans 1930 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Broek in Waterland

Een tussenwoning is een woningtype is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: geen garage en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 & 115 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1180 kuub gas + 2880 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Broek in Waterland is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 – 119 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3010 kWh elektra + 1410 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Broek in Waterland

Een twee onder een kap betekent twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 125 m2 – 149 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3280 kWh elektriciteit + 1530 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 149 m2 en 193 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3900 elektra (kWh) + 1960 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Broek in Waterland

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Zodra hij een goede calculatie heeft wat je budget is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huispedia, Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Broek in Waterland Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij de bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze specialist gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan ga je de koopakte tekenen. Loop na of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop definitief te regelen. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen geld en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en taxateurs in Broek in Waterland

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze huis-expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Belangrijk: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van een woning bepaalt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Hieronder vind je adressen van taxateurs en makelaars in Broek in Waterland en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Broek in Waterland geeft je passend en persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.200 & €2.800. In de tabel hieronder check je adressen van financieel adviseurs in Broek in Waterland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Broek in Waterland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Broek in Waterland

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. In onderstaande visuele weergave bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Broek in Waterland en omgeving. Let op: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Rijtjeshuis.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost nu een woning in Broek in Waterland kopen?

In de hele gemeente Waterland vinden we circa 7.411 woonobjecten. Het gaat daarbij om 6.276 (69,2%) koophuizen en 1.135 (30,7%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 128 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €359.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €498.206. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Je moet er rekening mee houden dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Broek in Waterland. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Broek in Waterland?

Een woning in Waterland heeft een verbruik van gemiddeld 1340 m3 per jaar aan gas en 2970 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (840 kuub aardgas en 1930 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (1960 kuub gas p/jaar en 3900 elektra (kWh)). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Broek in Waterland passen duurzame oplossingen als zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, zonneboiler, warmtepomp toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Broek in Waterland?

Dit buurtschap heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente wonen 17.424 personen in 7.558 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 2.334 eenpersoonshuishoudens, 2.455 families zonder kinderen en 2.769 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,29 inwoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Ook moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen plannen. Nu starten biedingen en onderhandelingen. Een koper gevonden? Dan volgen nog de koopakte en de akte van levering via een notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Broek in Waterland?

In en rondom deze gemeente zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Broek in Waterland bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.waterland.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 1150, 1151.

Plaats een reactie