Woning kopen Uithoorn

Ga je een woning kopen in Uithoorn? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Noord-Holland. In en rondom deze plek heb je toegang tot verschillende voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. In aanvulling daarop tref je hier een schitterende natuur waar je echt tot rust kan komen. De gemeente biedt 13.264 woningen (60,1% koopwoning, 39,9% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde transactieprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €435.155. Op dit woningplatform ontdek je het laatste woningaanbod in Uithoorn, namen en adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekadviseurs. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Holland.
 • Het aanbod is divers met zowel kleine appartementen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €311.000, de doorsnee verkoopprijs is €435.155.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals kinderopvang, scholen, winkels, natuurgebieden, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteUithoorn
Postcode1423
Netnummer0297 (+31297)
Inwoners (gemeente)29.478
Aantal huishoudens12.792
Aantal huishoudens met kinderen5.090
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen13.264
Aantal koopwoningen9.598
Aantal huurwoningen3.666
Gemiddelde woonoppervlakte113 m2
Gemiddelde WOZ€311.000
Gemiddelde verkoopprijs€435.155
Gemiddeld gasverbruik1140 m3
Gemiddeld stroomverbruik2800 kWh

Woningaanbod Uithoorn juli 2024

In het overzicht hieronder maak je kennis met het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Zoom verder in op perceeloppervlakte, ligging, woningtype, woonoppervlakte, bouwjaar, aantal kamersen meer onderwerpen zoals energieneutraal & parkeermogelijkheden. Bel of mail de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Aalsmeer, Purmerend, Gooise Meren, Weesp & Almere.

woning-te-koop-uithoorn

Aanbod appartement kopen in Uithoorn

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, kennen goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Negatieve aspecten zijn: het is een relatief kleine woning, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 & 103 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 810 m3 gas en daarbij 1890 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Uithoorn

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze verbruiken niet veel energie. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Natuurlijk zijn er negatieve punten: beperkte woonruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 76 m2 en 122 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1120 kuub gas en +/- 2970 kWh stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Uithoorn is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan rijwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 en 118 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3120 kWh elektriciteit + 1360 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Uithoorn

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 129 m2 en 144 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3860 kWh elektra & 1630 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Het mooiste is: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 en 190 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4150 elektra (kWh) & 1900 gas (m3)afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Uithoorn

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huispedia, Jaap.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Uithoorn Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding door het huis. Bij het doorlopen van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze woning deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De overeengekomen koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop in orde te maken. Aan de hand van de overeengekomen prijs, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaargeld dat je zelf meeneemt en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaardijen in Uithoorn

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een passend koophuis. Deze makelaar kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Advies: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie expert is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door te kijken naar diverse aspecten. Een taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder bekijk je gegevens van taxateurs en makelaars in Uithoorn en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Uithoorn helpt je van A tot Z bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.300 en €2.700. In de tabel hieronder check je namen en adressen van financieel adviseurs in Uithoorn.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Uithoorn. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Uithoorn

Afgelopen maand (juli 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze regio. Hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Uithoorn en omgeving. Belangrijk detail: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer info over Halfvrijstaande woning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Uithoorn kopen?

In en rondom de gemeente Uithoorn vind je ongeveer 13.264 woningen. Het gaat daarbij om 9.598 (60,1%) koopwoningen en 3.666 (39,9%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 113 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €311.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €435.155. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Uithoorn. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Uithoorn?

Een woning in Uithoorn verbruikt qua energie gem. zo’n 1140 kuub aardgas en 2800 kWh electriciteit. Een appartement is het meest zuinig (810 m3 per jaar aan gas en 1890 kWh stroom. Een vrijstaand huis verbruikt de meeste energie (1900 kuub gas en 4150 stroom (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Uithoorn passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Uithoorn?

Dit buurtschap is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente verblijven 29.478 mensen die we kunnen onderverdelen in 12.792 verschillende huishoudens. Het betreft 4.193 eenpersoonshuishoudens, 3.509 gezinnen zonder kinderen en 5.090 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,28 mensen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats calculeer je de huidige marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. Daarbij moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen inplannen. Vervolgens begint het onderhandelen. Een passend bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Uithoorn?

In deze streek zijn er meestal wel bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Uithoorn zetten. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.uithoorn.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 1420, 1421, 1422, 1423.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie