Woning kopen Geldermalsen

Wil je een woning kopen in Geldermalsen? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Gelderland. In de buurt heb je uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Verder kan je hier genieten van een groen park en natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente biedt 20.996 huizen (71,6% koophuis, 27,3% huur, vrije sector en sociaal). De woningprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €426.523. Op dit woningplatform vind je het recente woningaanbod in Geldermalsen, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Gelderland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kamers, appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €..000, de gemiddelde huizenprijs is €426.523.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals scholen, winkels, openbaar vervoer, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWest Betuwe
PlaatsGeldermalsen
Postcode4191
Netnummer0345 (+31345)
Inwoners (gemeente)51.128
Aantal huishoudens20.513
Aantal huishoudens met kinderen8.164
Gemiddelde huishoudensgrootte2,46
Aantal woningen20.996
Aantal koopwoningen18.891
Aantal huurwoningen2.105
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€..000
Gemiddelde verkoopprijs€426.523
Gemiddeld gasverbruik1380 m3
Gemiddeld stroomverbruik3330 kWh

Woningaanbod Geldermalsen mei 2024

Bijgaand maak je kennis met het actuele woningaanbod van mei 2024. Zoek specifiek o.b.v. vraagprijs, ligging, woningtype, aantal kamers, perceeloppervlakte, bouwjaaren andere eigenschappen zoals energielabel & parkeeropties. Neem contact op met de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook het huizenaanbod in Meteren, Tricht, Est, Opijnen en Neerijnen.

woning-te-koop-geldermalsen

Een appartement kopen in Geldermalsen

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Deze studio’s zijn voordelig, zijn uitstekend bereikbaar, vaak gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en vergen ook niet al te veel onderhoud. Vergeet niet: de ruimte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een prettige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 & 97 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 810 m3 gas & 2100 kWh stroom.

Rijtjeshuis Geldermalsen

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: een kleine achtertuin en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 & 117 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1020 kuub gas en doorgaans 2770 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Geldermalsen is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meer groen om de woning, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 84 m2 – 121 m2.
 • Schatting: er wordt 2940 kWh elektra & 1170 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Geldermalsen

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 126 m2 & 146 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3420 kWh stroom en 1400 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 en 199 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4280 elektra (kWh) & 1920 gas (m3)verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Geldermalsen

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat hij berekend heeft wat je budget is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via concepten als Funda, en ook Jaap.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Geldermalsen zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet kun je zelf de woning opnemen.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis af te handelen. Aan de hand van het bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen wordt voor jou berekend wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Helemaal aan het einde moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Geldermalsen

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het aankopen van een woning. Deze persoon weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Advies: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van jouw woning kan schatten na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel tonen wij adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Geldermalsen en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Geldermalsen geeft financieel advies en helpt bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.450 & €3.150. In het schema hier vind je adressen van financieel adviseurs in Geldermalsen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Geldermalsen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Geldermalsen

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. In de zoekmachine hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Geldermalsen en omgeving. Belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Op deze website lees je ook meer over Duurzame woning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Geldermalsen kopen?

In de buurt van de gemeente West Betuwe bestaan er circa 20.996 huizen. Het gaat om 18.891 (71,6%) koopwoningen en 2.105 (27,3%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 136 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €..000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €426.523. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Je moet er rekening mee houden dat er niet veel aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Geldermalsen. Je moet er heel snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Geldermalsen?

Een huis in West Betuwe verbruikt qua energie gem. zo’n 1380 m3 per jaar aan gas en 3330 kWh electriciteit. Een appartement is het meest zuinig (810 kuub aardgas en 2100 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (1920 m3 gas voor verwarming en warm water en 4280 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Geldermalsen passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Geldermalsen?

Deze gemeente is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente leven 51.128 mensen die we kunnen onderverdelen in 20.513 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 5.302 eenpersoonshuishoudens, 7.047 huishoudens zonder kinderen en 8.164 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,46 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een publiciteitsplan. Bekende kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. Tevens zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen plannen. Hierna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je alles vast in de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Geldermalsen?

In en rondom deze gemeente kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Geldermalsen plaatsen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.westbetuwe.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 4190, 4191.

Plaats een reactie