Woning kopen Est

Ga je een woning kopen in Est? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Gelderland. In de nabije buurt bestaan er uiteenlopende voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder tref je hier een mooi en rustig natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In totaal zijn er in deze gemeente 20.996 woningen (71,6% koop, 27,3% huurhuis). De koopsom van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €426.523. Op dit huizenplatform ontdek je het woningaanbod in Est, adressen van kantoren als makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Verder lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Gelderland.
 • Je vind hier onder andere kamers, appartementen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €..000, de doorsnee verkoopprijs is €426.523.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals natuurgebieden, restaurants, winkels, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWest Betuwe
PlaatsEst
Postcode4185
Netnummer0418 (+31418)
Inwoners (gemeente)51.128
Aantal huishoudens20.513
Aantal huishoudens met kinderen8.164
Gemiddelde huishoudensgrootte2,46
Aantal woningen20.996
Aantal koopwoningen18.891
Aantal huurwoningen2.105
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€..000
Gemiddelde verkoopprijs€426.523
Gemiddeld gasverbruik1380 m3
Gemiddeld stroomverbruik3330 kWh

Woningaanbod Est mei 2024

In ons overzicht maak je kennis met de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Zoom verder in op woningtype, woonoppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, bouwjaar, liggingen meer onderwerpen zoals energieneutraal en parkeeropties. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het woningaanbod Geldermalsen, Meteren, Opijnen, Neerijnen & Waardenburg.

woning-te-koop-est

Aanbod appartement kopen in Est

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, vaak gelegen op een centrale plek, bijna altijd gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en je hebt weinig onderhoud. Minpunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, een tuin ontbreekt vaak en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 en 101 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 810 m3 gas en gem. 2100 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Est

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt wat minder privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 & 108 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1020 kuub gas en 2770 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Est is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 & 130 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2940 kWh elektra & 1170 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Est

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 121 m2 – 146 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3420 kWh stroom & 1400 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Het mooiste is: erg veel ruimte in en om de woning en je geniet een grote mate van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 143 m2 en 191 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4280 elektra (kWh) + 1920 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Est

 1. Mijn maximale hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan raden wij aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Als hij berekend heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via websites als Funda, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Est Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod bepaal je op basis van de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze specialist gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan wordt de koopakte opgesteld. Controleer zorgvuldig of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering van het huis af te handelen. Op basis van koopsom, kosten koper (k.k.), eigen middelen en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek geschikt is. Helemaal aan het einde teken je de akte van levering bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Est

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en kopen van een huis. Deze specialist weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie specialist is iemand die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Dit taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder kan je aan de slag met adressen van taxatie specialisten en makelaars in Est en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Est helpt je van A tot Z bij het vinden van een goede hypotheek. Deze expert bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.250 & €3.200. In de opsomming hierna bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Est.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Est. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Est

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in de regio. In het overzicht hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Est en direct omgeving. Erg belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Op deze website lees je ook meer over Recreatiewoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is een woning in Est kopen?

In deze gemeente West Betuwe zijn er 20.996 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 18.891 (71,6%) koophuizen en 2.105 (27,3%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 136 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €..000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €426.523. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat maakt dan dat je niet veel te kiezen hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Est. Woningen staan kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Est?

Een woonobject in West Betuwe gebruikt gemiddeld 1380 m3 gas voor verwarming en warm water en 3330 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (810 kuub aardgas en 2100 stroom (kWh). Een vrijstaande villa gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1920 m3 gas en 4280 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Est passen duurzame producten zoals warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Est?

Deze regio kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente zijn 51.128 inwoners die we kunnen onderverdelen in 20.513 verschillende huishoudens. Het gaat om 5.302 eenpersoonshuishoudens, 7.047 huishoudens zonder kinderen en 8.164 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,46 personen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of via online marktplaatsen en sociale media. Nu maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is kunnen huizenzoekers een bod doen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan resteert alleen nog de koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Est?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met een woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Est realiseren. Informeer bij de gemeente (www.westbetuwe.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 4185.

Plaats een reactie