Woning kopen Neerijnen

Jouw volgende woning kopen in Neerijnen? Het is een heerlijke plek in de provincie Gelderland. In de regio heb je toegang tot uiteenlopende voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarnaast vind je hier een prachtig groen natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In 2024 zijn er in de gemeente 20.996 huizen (71,6% koophuis, 27,3% huur). De huizenprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €426.523. Op deze pagina tonen wij het beschikbare woningaanbod in Neerijnen, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Gelderland.
 • Je vind hier zowel kleine appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €..000, de gemiddelde woningprijs is €426.523.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals scholen, sportclubs, natuurgebieden, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWest Betuwe
PlaatsNeerijnen
Postcode4182
Netnummer0418 (+31418)
Inwoners (gemeente)51.128
Aantal huishoudens20.513
Aantal huishoudens met kinderen8.164
Gemiddelde huishoudensgrootte2,46
Aantal woningen20.996
Aantal koopwoningen18.891
Aantal huurwoningen2.105
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€..000
Gemiddelde verkoopprijs€426.523
Gemiddeld gasverbruik1380 m3
Gemiddeld stroomverbruik3330 kWh

Woningaanbod Neerijnen mei 2024

Met onze huizenzoeker blader je door alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Je kunt eenvoudig zoeken op woningtype, vraagprijs, aantal kamers, bouwjaar, ligging, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals duurzaamheid of en de aanwezigheid van een balkon. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Opijnen, Est, Waardenburg, Tuil of Haaften.

woning-te-koop-neerijnen

Studio of appartement kopen in Neerijnen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Deze studio’s zijn voordelig, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, ze zijn energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Wat wel geldt: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een goede investering voor de lange termijn.
 • Woonoppervlak tussen de 61 m2 & 93 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 810 m3 gas & 2100 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Neerijnen

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte in en rondom huis en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 en 111 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1020 kuub gas en gem. 2770 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Neerijnen is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere tuin, je geniet van meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 – 121 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2940 kWh elektra + 1170 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Neerijnen

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 131 m2 en 149 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3420 kWh elektriciteit + 1400 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Er is een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 150 m2 & 200 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4280 elektriciteit (kWh) + 1920 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Neerijnen

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan doe je er goed aan om te beginnen met een financiële check. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Als hij een goede calculatie heeft wat je kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Pararius, Huispedia, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Neerijnen Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan ga je de koopakte tekenen. Kijk goed of de juiste dingen erin staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van het huis definitief te regelen. Op basis van koopsom, kosten koper, spaargeld dat je zelf meeneemt en directe verbouwkosten wordt vastgesteld hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en taxateurs in Neerijnen

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en kopen van een huis. Deze expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Belangrijk: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een huis inschat op basis van een aantal factoren. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Hieronder kan je aan de slag met adressen van taxatie specialisten en makelaars in Neerijnen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Neerijnen geeft advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.600 & €2.650. In onderstaande lijst bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Neerijnen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Neerijnen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Neerijnen

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. Hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Neerijnen en omliggende plekken. Goed om te weten: je vindt alleen de vraagprijs, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees ook verder over Moderne woning.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost nu een woning in Neerijnen kopen?

In de direct omgeving van de gemeente West Betuwe zijn er 20.996 woonhuizen. Er zijn 18.891 (71,6%) koopwoningen en 2.105 (27,3%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 136 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €..000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €426.523. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit betekent dat de keuzes zeer beperkt zijn en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Neerijnen. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Neerijnen?

Een woonobject in West Betuwe heeft een verbruik van gemiddeld 1380 kuub aardgas en 3330 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (810 kuub aardgas en 2100 kWh stroom. Een vrijstaand huis neemt flink meer energie af (1920 m3 per jaar aan gas en 4280 stroom (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Neerijnen passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Neerijnen?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente verblijven 51.128 inwoners die we kunnen onderverdelen in 20.513 verschillende huishoudens. Dat betreffen 5.302 eenpersoonshuishoudens, 7.047 gezinnen zonder kinderen en 8.164 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,46 mensen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. De meest gangbare middelen zijn Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. In de volgende stap zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan is het tijd voor de koopakte en de notariële overdrachtsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Neerijnen?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Neerijnen zetten. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.westbetuwe.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 4181, 4182.

Plaats een reactie