Woning kopen Opijnen

Wil je een woning kopen in Opijnen? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Gelderland. In de buurt heb je toegang tot veel faciliteiten als winkels, OV en scholen. Bovendien is er vlakbij een park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er 20.996 huizen (71,6% koophuis, 27,3% huur, vrije sector en sociaal). De huizenprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €426.523. Op deze pagina blader je door het actuele woningaanbod in Opijnen, adresgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Gelderland.
 • Je vind hier zowel rijwoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €..000, de gemiddelde verkoopprijs is €426.523.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals sportclubs, kinderopvang, restaurants, winkels, scholen.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWest Betuwe
PlaatsOpijnen
Postcode4184
Netnummer0418 (+31418)
Inwoners (gemeente)51.128
Aantal huishoudens20.513
Aantal huishoudens met kinderen8.164
Gemiddelde huishoudensgrootte2,46
Aantal woningen20.996
Aantal koopwoningen18.891
Aantal huurwoningen2.105
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€..000
Gemiddelde verkoopprijs€426.523
Gemiddeld gasverbruik1380 m3
Gemiddeld stroomverbruik3330 kWh

Woningaanbod Opijnen mei 2024

In ons overzicht ontdek je alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Maak een selectie aan de hand van ligging, bouwjaar, woningtype, perceeloppervlakte, vraagprijs, aantal kamersen andere woningeigenschappen als energieneutraal & mogelijkheden voor parkeren. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het nieuwste woningaanbod in Est, Geldermalsen, Neerijnen, Waardenburg & Tuil.

woning-te-koop-opijnen

Appartementen te koop Opijnen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, kennen goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers hebben weinig stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Wat wel geldt: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer betaalbaar.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 & 95 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 810 m3 gas en 2100 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Opijnen

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. Belangrijke aandachtspunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 84 m2 en 121 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1020 kuub gas en tevens 2770 kWh elektriciteitsverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Opijnen is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeswoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 88 m2 & 119 m2.
 • Schatting: er wordt 2940 kWh stroom & 1170 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Opijnen

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 134 m2 en 148 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3420 kWh stroom & 1400 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 – 194 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4280 elektra (kWh) & 1920 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Opijnen

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat het duidelijk is wat je kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Op de website van Funda, maar ook Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Pararius, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Opijnen Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door te kiezen voor een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod komt tot stand door de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze specialist zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Neem goed door of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering af te handelen. Door middel van het bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaartegoeden en directe verbouwkosten ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In de laatste fase onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaars in Opijnen

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze specialist weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een deskundige die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van verschillende thema’s. Een taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder vind je namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Opijnen en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Opijnen geeft financieel advies en helpt bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.200 & €3.050. In de lijst hierna vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Opijnen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Opijnen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Opijnen

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Opijnen en omgeving. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Woonboerderij.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost een woning in Opijnen kopen?

In de gemeente West Betuwe zijn er 20.996 woningen. De verdeling is als volgt: 18.891 (71,6%) koopwoningen en 2.105 (27,3%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 136 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €..000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €426.523. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat wil zeggen dat er maar beperkt aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Opijnen. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Opijnen?

Een woonhuis in West Betuwe verbruikt gemiddeld 1380 kuub gas p/jaar en 3330 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (810 m3 gas voor verwarming en warm water en 2100 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1920 kuub aardgas en 4280 electriciteit (kWh)). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Opijnen passen duurzame producten zoals vloerisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Opijnen?

Deze gemeente heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente zijn 51.128 mensen in 20.513 huishoudens. Wat meer specifiek: 5.302 eenpersoonshuishoudens, 7.047 gezinnen zonder kinderen en 8.164 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,46 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of social media. Nu maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen inplannen. Vervolgens komen de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan resteert alleen nog het voorlopige koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Opijnen?

In en rondom deze gemeente vind je diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Opijnen bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.westbetuwe.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 4184.

Plaats een reactie