Woning kopen Ophemert

Snel een woning kopen in Ophemert? Het is een geweldige plek in de provincie Gelderland. In en rondom deze plek heb je veel voorzieningen als winkels en scholen. Daarnaast geniet je hier ook van een schitterende natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 20.996 huizen (71,6% koop, 27,3% huur). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €426.523. Op deze informatieve website check je het actuele woningaanbod in Ophemert, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Tevens vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Gelderland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. tussenwoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €..000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €426.523.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals kinderopvang, openbaar vervoer, sportclubs, restaurants, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWest Betuwe
PlaatsOphemert
Postcode4061
Netnummer0344 (+31344)
Inwoners (gemeente)51.128
Aantal huishoudens20.513
Aantal huishoudens met kinderen8.164
Gemiddelde huishoudensgrootte2,46
Aantal woningen20.996
Aantal koopwoningen18.891
Aantal huurwoningen2.105
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€..000
Gemiddelde verkoopprijs€426.523
Gemiddeld gasverbruik1380 m3
Gemiddeld stroomverbruik3330 kWh

Woningaanbod Ophemert mei 2024

Onderstaand ontdek je het actuele woningaanbod van mei 2024. Zoom verder in op perceeloppervlakte, aantal kamers, ligging, woningtype, vraagprijs, bouwjaaren meer onderwerpen zoals woninglabel of de aanwezigheid van een kelder. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op ons huizenplatform vind je ook het actuele woningaanbod in Zennewijnen, Heesselt, Echteld, IJzendoorn of Ochten.

woning-te-koop-ophemert

Appartementen te koop Ophemert

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar, vaak gelegen op een centrale plek, in de regel gelijkvloers, hebben lage stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Aandachtspunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Goede ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 97 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 810 m3 gas & 2100 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Ophemert

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: geen garage en je hebt wat minder privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 en 121 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1020 kuub gas en 2770 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Ophemert is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 en 122 m2.
 • Schatting: er wordt 2940 kWh elektriciteit en 1170 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Ophemert

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 121 m2 en 152 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3420 kWh stroom + 1400 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je bent lekker op jezelf: van de buren merk je vrijwel niets. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 & 192 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4280 elektriciteit (kWh) en 1920 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Ophemert

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als het duidelijk is wat jouw bestedingsruimte is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Ophemert zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding komt tot stand door de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze professional kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte kan dan opgesteld worden. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. Door middel van koopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Nu ben je bijna klaar. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en taxateurs in Ophemert

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze specialist zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van vaste criteria. Een taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de tabel hieronder tonen wij contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Ophemert en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een goede hypotheekadviseur in Ophemert geeft je passend en persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw financiële man kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.250 & €3.150. In de tabel hieronder vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Ophemert.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ophemert. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Ophemert

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Ophemert en direct omgeving. Let op: je vindt alleen de vraagprijs, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Rechtsbijstandverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Ophemert kopen?

In de buurt van de gemeente West Betuwe registreren wij 20.996 woningen. De verdeling is als volgt: 18.891 (71,6%) koophuizen en 2.105 (27,3%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 136 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €..000 en de gem. marktprijs is €426.523. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit zorgt ervoor dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Ophemert. Woningen staan kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Ophemert?

Een huis in West Betuwe heeft een verbruik van gemiddeld 1380 m3 gas voor verwarming en warm water en 3330 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (810 m3 per jaar aan gas en 2100 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1920 kuub aardgas en 4280 elektra (kWh)). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Ophemert passen duurzame producten zoals zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Ophemert?

Deze buurt heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente verblijven 51.128 mensen die we kunnen onderverdelen in 20.513 huishoudens. Het betreft 5.302 eenpersoonshuishoudens, 7.047 families zonder kinderen en 8.164 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,46 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Ten eerste stel je een vraagprijs op en maak je een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Tevens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en leg je bezichtigen vast in de agenda. Daarna komen de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan is het tijd voor het voorlopige koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Ophemert?

In en rondom deze gemeente vind je diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Ophemert plaatsen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.westbetuwe.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 4060, 4061, 4064.

Plaats een reactie