Woning kopen Altforst

Plannen om een woning te kopen in Altforst? Het is een gezellige plaats in de provincie Gelderland. In de regio vind je verschillende dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Verder vind je hier een mooi en rustig natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 8.375 huizen (71% koop, 28,8% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €401.160. Op deze pagina bekijk je het laatste woningaanbod in Altforst, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Gelderland.
 • Je vind hier onder andere rijwoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €271.000, de gemiddelde huizenprijs is €401.160.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals sportclubs, restaurants, winkels, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWest Maas en Waal
PlaatsAltforst
Postcode6628
Netnummer0487 (+31487)
Inwoners (gemeente)19.324
Aantal huishoudens8.303
Aantal huishoudens met kinderen2.916
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen8.375
Aantal koopwoningen7.184
Aantal huurwoningen1.191
Gemiddelde woonoppervlakte158 m2
Gemiddelde WOZ€271.000
Gemiddelde verkoopprijs€401.160
Gemiddeld gasverbruik1460 m3
Gemiddeld stroomverbruik3280 kWh

Woningaanbod Altforst juni 2024

Met onze huizenzoeker bieden we alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als vraagprijs, aantal kamers, perceeloppervlakte, bouwjaar, woonoppervlakte, woningtypeen additionele aspecten als CV-ketel of en de aanwezigheid van een balkon. Extra info nodig? Bezoek dan de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Appeltern, Horssen, Maasbommel, Alphen of Heerewaarden.

woning-te-koop-altforst

Appartementen te koop Altforst

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn centraal gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers zijn zeer energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Belangrijke nadelen: het is allemaal wat kleiner, er is geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Gunstige ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 62 m2 en 97 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 920 m3 gas en tevens 2190 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Altforst

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: vaak een klein tuintje en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 78 m2 – 110 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1010 kuub gas en 2500 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Altforst is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 92 m2 & 129 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2620 kWh elektra & 1140 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Altforst

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 130 m2 & 142 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3190 kWh elektriciteit + 1390 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Er is erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 148 m2 – 191 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4200 stroom (kWh) + 1960 gas (m3)afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Altforst

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Pararius, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Altforst zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze persoon kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan wordt de koopakte opgesteld. Check altijd of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis rond te maken. D.m.v. het biedbedrag, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten ontvang je een advies over wat het hypotheekbedrag moet worden en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In het laatste stadium breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en taxateurs in Altforst

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en kopen van een huis. Deze persoon onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Goed om te weten: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van jouw woning kan schatten door te kijken naar diverse aspecten. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder tref je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Altforst en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Altforst geeft je persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.250 en €2.700. In de lijst hierna verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Altforst.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Altforst. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Altforst

In juni 2024 zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Altforst en omgeving. Belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Inboedelverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Altforst kopen?

In de buurt van de gemeente West Maas en Waal vind je ongeveer 8.375 huizen. Het gaat daarbij om 7.184 (71%) koopwoningen en 1.191 (28,8%) huurhuizen. De gem. vloeroppervlakte is 158 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €271.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €401.160. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit zorgt ervoor dat het aanbod klein is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Altforst. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Altforst?

Een woonobject in West Maas en Waal heeft een verbruik van gemiddeld 1460 m3 per jaar aan gas en 3280 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (920 m3 gas en 2190 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (1960 m3 per jaar aan gas en 4200 kWh electriciteit). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Altforst passen duurzame oplossingen als zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler toe om de energierekening te verminderen.

Welk type gezinnen wonen in Altforst?

Dit gebied kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente wonen 19.324 mensen in 8.303 huishoudens. Wat meer specifiek: 2.403 eenpersoonshuishoudens, 2.984 families zonder kinderen en 2.916 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,3 personen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de NVM Open Huizen Dag of Facebook/instagram. In de volgende stap style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopakte en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Altforst?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Altforst bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.westmaasenwaal.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6628.

Plaats een reactie