Woning kopen Appeltern

Jouw volgende woning kopen in Appeltern? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Gelderland. In deze levendige buurt heb je uiteenlopende faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarnaast is er vlakbij een bijzondere natuur waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente staan er 8.375 huizen (71% koop, 28,8% huur, vrije sector en sociaal). De huizenprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €401.160. Op dit woningportaal bekijk je het actuele woningaanbod in Appeltern, adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Gelderland.
 • Er is een mix van starterswoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €271.000, de gemiddelde prijs van een woning is €401.160.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals natuurgebieden, winkels, openbaar vervoer, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWest Maas en Waal
PlaatsAppeltern
Postcode6629
Netnummer0487 (+31487)
Inwoners (gemeente)19.324
Aantal huishoudens8.303
Aantal huishoudens met kinderen2.916
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen8.375
Aantal koopwoningen7.184
Aantal huurwoningen1.191
Gemiddelde woonoppervlakte158 m2
Gemiddelde WOZ€271.000
Gemiddelde verkoopprijs€401.160
Gemiddeld gasverbruik1460 m3
Gemiddeld stroomverbruik3280 kWh

Woningaanbod Appeltern juli 2024

In onderstaande weergave ontdek je alle huizen die deze maand (juli 2024) te koop staan. Zoek op bouwjaar, aantal kamers, vraagprijs, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, woningtypeen additionele aspecten als isolatie en mogelijkheden voor parkeren. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Horssen, Batenburg, Altforst, Maasbommel of Alphen.

woning-te-koop-appeltern

Een appartement kopen in Appeltern

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, vaak gelegen op een centrale plek, in de regel gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en de VvE doet het onderhoud. Aandachtspunten zijn: je hebt minder ruimte, je moet de tuin vaak delen en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 en 94 m2.
 • Het energiegebruik is circa 920 m3 gas en doorgaans 2190 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Appeltern

Met een tussenwoning bedoelen we een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder lichtinval.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 – 109 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1010 kuub gas en gem. 2500 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Appeltern is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 96 m2 – 119 m2.
 • Schatting: er wordt 2620 kWh elektra en 1140 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Appeltern

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 131 m2 & 151 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3190 kWh elektriciteit en 1390 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 – 197 m2.
 • Verwachting: er wordt 4200 elektra (kWh) + 1960 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Appeltern

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het verstandig om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Zodra je inzicht hebt in wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huispedia kan je woningen te koop in Appeltern Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Wanneer je de woning doorloopt krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze professional gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering van het huis te bevestigen. Op basis van aankoopwaarde, kosten koper (k.k.), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaardijen in Appeltern

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het aankopen van een woning. Deze specialist zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Dit taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel bieden wij contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Appeltern en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkende hypotheekadviseur in Appeltern geeft advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.800 – €2.950. In de tabel hieronder tref je adressen van financieel adviseurs in Appeltern.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Appeltern. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Appeltern

Recent (juli 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in de regio. In de zoekmachine hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Appeltern en direct omgeving. Noemenswaardig: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer info over Opstalverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Appeltern kopen?

In en rondom de gemeente West Maas en Waal zijn er ruim 8.375 woningen. Je vindt hier circa 7.184 (71%) koopwoningen en 1.191 (28,8%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 158 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €271.000 en de gem. verkoopprijs is €401.160. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit betekent dat er maar beperkt aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Appeltern. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het energieverbruik van woningen in Appeltern?

Een woonhuis in West Maas en Waal heeft een verbruik van gemiddeld 1460 m3 aan gas en 3280 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (920 m3 per jaar aan gas en 2190 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis neemt flink meer energie af (1960 m3 aan gas en 4200 kWh electriciteit). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Appeltern passen duurzame producten zoals zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type gezinnen wonen in Appeltern?

Deze gemeente wordt omschreven als erg In deze gemeente zijn 19.324 mensen in 8.303 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 2.403 eenpersoonshuishoudens, 2.984 huishoudens zonder kinderen en 2.916 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,3 inwoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. In de volgende stap zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en leg je bezichtigen vast in de agenda. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je afspraken vast in het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Appeltern?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Appeltern laten uittekenen. Doe navraag bij de gemeente (www.westmaasenwaal.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 6629.

Plaats een reactie