Woning kopen Horssen

Van plan om een woning te kopen in Horssen? Het is een geweldige plek in de provincie Gelderland. In de buurt bestaan er diverse voorzieningen als winkels, OV en scholen. In aanvulling daarop ontdek je hier mooie natuurgebieden waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 8.202 woningen (64,5% koopwoning, 35% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde woningprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €368.074. Op dit huizenplatform blader je door het huidige woningaanbod in Horssen, adresgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Gelderland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van rijtjeshuizen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €256.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €368.074.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals restaurants, sportclubs, scholen, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteDruten
PlaatsHorssen
Postcode6631
Netnummer0487 (+31487)
Inwoners (gemeente)18.926
Aantal huishoudens7.880
Aantal huishoudens met kinderen3.031
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen8.202
Aantal koopwoningen6.731
Aantal huurwoningen1.471
Gemiddelde woonoppervlakte142 m2
Gemiddelde WOZ€256.000
Gemiddelde verkoopprijs€368.074
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik3180 kWh

Woningaanbod Horssen juli 2024

Hieronder krijg je inzicht in alle huizen die deze maand (juli 2024) te koop staan. Filter eenvoudig op ligging, woningtype, bouwjaar, woonoppervlakte, vraagprijs, perceeloppervlakteen additionele aspecten als CV-ketel & aanwezigheid van een garage. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook huizen te koop in Batenburg, Ewijk, Appeltern, Altforst of Maasbommel.

woning-te-koop-horssen

Appartement kopen in Horssen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, zijn uitstekend bereikbaar, zijn doorgaans gelijkvloers verbruiken niet al te veel energie en zijn ook nog eens onderhoudsarm Maar let op: het woonoppervlak is niet al te groot, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 & 105 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 770 m3 gas en daarbij 2110 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Horssen

Met een tussenwoning bedoelen we een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: een kleine achtertuin en je hebt minder lichtinval.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 – 117 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1060 kuub gas en +/- 2910 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Horssen is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt meer privacy, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 87 m2 en 122 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3030 kWh elektriciteit + 1220 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Horssen

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 127 m2 & 154 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3460 kWh elektra + 1420 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is veel woonruimte, een grote tuin en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 en 192 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4270 elektra (kWh) en 1910 gas (m3)afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Horssen

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan raden wij aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Jaap.nl, Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Horssen Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Tijdens een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte zal dan worden samengesteld. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering in orde te maken. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen geld en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaars in Horssen

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een passend koophuis. Hij of zij onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Advies: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de tabel hieronder tonen wij namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Horssen en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Horssen geeft je persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.500 – €2.950. In onderstaande lijst bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Horssen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Horssen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Horssen

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Horssen en omliggende plekken. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Brandverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe duur is een woning in Horssen kopen?

In de hele gemeente Druten vind je ongeveer 8.202 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 6.731 (64,5%) koopwoningen en 1.471 (35%) huurwoningen. De gem. vloeroppervlakte is 142 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €256.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €368.074. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit houdt in dat er niet veel aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Horssen. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Horssen?

Een woonobject in Druten verbruikt gemiddeld 1280 m3 gas en 3180 kWh electriciteit. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (770 m3 gas en 2110 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1910 kuub gas en 4270 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Horssen passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie, warmtepomp toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Horssen?

Dit gebied kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente leven 18.926 personen in 7.880 huishoudens. Hier wonen 2.214 eenpersoonshuishoudens, 2.635 families zonder kinderen en 3.031 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,34 mensen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Hiervoor style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. Hierna komen de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Horssen?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Horssen zetten. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.druten.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 6617, 6631.

Plaats een reactie