Woning kopen Heerewaarden

Alles weten over woning kopen in Heerewaarden? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Gelderland. In de nabije buurt bestaan er veel dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarbij ontdek je hier een groot natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. De gemeente heeft 10.207 woningen (70,9% koop, 28,9% huurhuizen). De prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €405.150. Op deze informatieve website vind je het laatste woningaanbod in Heerewaarden, namen en adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Gelderland.
 • Je hebt de keuze uit tussenwoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €299.000, de basis verkoopprijs is €405.150.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, restaurants, winkels, scholen.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteMaasdriel
PlaatsHeerewaarden
Postcode6624
Netnummer0487 (+31487)
Inwoners (gemeente)25.030
Aantal huishoudens10.591
Aantal huishoudens met kinderen3.970
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen10.207
Aantal koopwoningen9.322
Aantal huurwoningen885
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€299.000
Gemiddelde verkoopprijs€405.150
Gemiddeld gasverbruik1480 m3
Gemiddeld stroomverbruik3460 kWh

Woningaanbod Heerewaarden juli 2024

Met onze huizenzoeker bieden we alle huizen die te koop staan in juli 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als vraagprijs, ligging, woonoppervlakte, woningtype, bouwjaar, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals duurzaamheid & aanwezigheid van parkeerplaats. Neem contact op met het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen te koop in Alphen, Maasbommel, Dreumel, Bergharen of Hernen.

woning-te-koop-heerewaarden

Eigen appartement kopen in Heerewaarden

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn centraal gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers gebruiken weinig gas en stroom en het onderhoud is zeer beperkt. Niet vergeten: je hebt minder ruimte, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een fijne ligging en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 – 100 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 840 m3 gas en gem. 1990 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Heerewaarden

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: geen garage en je hebt wat minder privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 86 m2 & 115 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1120 kuub gas en doorgaans 2850 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Heerewaarden is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 88 m2 en 111 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2990 kWh stroom & 1240 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Heerewaarden

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 134 m2 en 140 m2.
 • Verwachting: er wordt 3500 kWh elektriciteit + 1470 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 143 m2 – 192 m2.
 • Verwachting: er wordt 4410 elektra (kWh) & 1990 gas (m3) verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Heerewaarden

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat jouw max. hypotheek is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Op de website van Funda, maar ook Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huispedia, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Heerewaarden Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding bereken je door te kijken naar de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Hij of zij gaat mee met de rondleiding door de woning en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het zaak om de financiering van de woning rond te maken. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en taxateurs in Heerewaarden

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze specialist weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie expert is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van vaste criteria. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Heerewaarden en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een professionele hypotheekadviseur in Heerewaarden geeft advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Deze expert bekijkt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.500 & €3.000. In het schema hier check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Heerewaarden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Heerewaarden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Heerewaarden

In juli 2024 zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. Hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Heerewaarden en daarbuiten. Erg belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Internet en TV vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Hoe duur is een woning in Heerewaarden kopen?

In en rondom de gemeente Maasdriel registreren wij 10.207 woningen. Er zijn 9.322 (70,9%) koophuizen en 885 (28,9%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 143 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €299.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €405.150. De woningmarkt is vrij oververhit. Hierdoor kunnen we stellen dan er niet veel aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Heerewaarden. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Heerewaarden?

Een woonobject in Maasdriel heeft een verbruik van gemiddeld 1480 kuub gas en 3460 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (840 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1990 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (1990 kuub gas en 4410 kWh stroom). Veel eigenaren van huizen te koop in Heerewaarden passen duurzame oplossingen als warmtepomp, zonneboiler, dubbel glas, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Heerewaarden?

Deze gemeente kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente zijn 25.030 mensen die we kunnen onderverdelen in 10.591 gezinnen. Wat meer specifiek: 3.206 eenpersoonshuishoudens, 3.415 families zonder kinderen en 3.970 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,34 inwoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. Hiervoor zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen plannen. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan teken je de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Heerewaarden?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Heerewaarden zetten. Neem contact op met de gemeente (www.maasdriel.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 6624.

Plaats een reactie