Woning kopen Maasbommel

Snel een woning kopen in Maasbommel? Het is een erg populaire plek in de provincie Gelderland. In de nabije buurt vind je diverse faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Verder ontdek je hier een schitterende natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 8.375 woningen (71% koop, 28,8% huurwoning). De woningprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €401.160. Op dit huizenportaal bieden wij het huidige woningaanbod in Maasbommel, adressen van kantoren als makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Gelderland.
 • Er is een mix van rijwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €271.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €401.160.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals winkels, openbaar vervoer, scholen, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWest Maas en Waal
PlaatsMaasbommel
Postcode6627
Netnummer0487 (+31487)
Inwoners (gemeente)19.324
Aantal huishoudens8.303
Aantal huishoudens met kinderen2.916
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen8.375
Aantal koopwoningen7.184
Aantal huurwoningen1.191
Gemiddelde woonoppervlakte158 m2
Gemiddelde WOZ€271.000
Gemiddelde verkoopprijs€401.160
Gemiddeld gasverbruik1460 m3
Gemiddeld stroomverbruik3280 kWh

Woningaanbod Maasbommel april 2024

In het schema hierna check je alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als bouwjaar, perceeloppervlakte, vraagprijs, ligging, aantal kamers, woningtypeen extra details als duurzaamheid of rolstoelvriendelijk. Bel of mail de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op ons huizenplatform vind je ook het woningaanbod Altforst, Appeltern, Alphen, Heerewaarden & Dreumel.

woning-te-koop-maasbommel

Een appartement kopen in Maasbommel

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn centraal gelegen, vaak gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Negatieve aspecten zijn: het is allemaal wat kleiner, er is geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Centraal gelegen en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 63 m2 – 105 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 920 m3 gas & 2190 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Maasbommel

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: beperkte woonruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 en 107 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1010 kuub gas en +/- 2500 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Maasbommel is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meer groen om de woning, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 & 117 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2620 kWh stroom + 1140 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Maasbommel

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 124 m2 en 152 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3190 kWh elektra en 1390 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Het mooiste is: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 – 193 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4200 stroom (kWh) + 1960 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Maasbommel

 1. Bereken je max. hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. In de situatie dat hij berekend heeft wat je budget is kan de zoektocht beginnen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via websites als Funda, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Pararius, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Maasbommel zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk goed of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop af te ronden. Op basis van het bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaargeld dat je zelf meeneemt en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Vervolgens ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en taxateurs in Maasbommel

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze expert onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie specialist is iemand die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Dit taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Maasbommel en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een privé hypotheekadviseur in Maasbommel geeft je persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.500 & €3.000. In de opsomming hierna vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Maasbommel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Maasbommel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Maasbommel

Deze maand (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. In het overzicht hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Maasbommel en net daarbuiten. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Op deze website lees je ook meer over Woonverzekeringen.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost nu een woning in Maasbommel kopen?

In de buurt van de gemeente West Maas en Waal registreren wij 8.375 woningen. Het gaat om 7.184 (71%) koophuizen en 1.191 (28,8%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 158 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €271.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €401.160. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit betekent dat de keuzes zeer beperkt zijn en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Maasbommel. De doorlooptijd van een woning is kort en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Maasbommel?

Een woning in West Maas en Waal gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1460 kuub aardgas en 3280 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (920 m3 aan gas en 2190 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1960 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4200 kWh electriciteit). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Maasbommel passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, dubbel glas, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen toe om hun energierekening te verlagen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Maasbommel?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente verblijven 19.324 mensen in 8.303 huishoudens. Het gaat om 2.403 eenpersoonshuishoudens, 2.984 gezinnen zonder kinderen en 2.916 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,3 mensen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst bereken je de actuele marktprijs en maak je een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. Ook zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is komen de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Maasbommel?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels die al een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Maasbommel realiseren. Informeer bij de gemeente (www.westmaasenwaal.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 6627.

Plaats een reactie