Woning kopen Batenburg

Plannen om een woning te kopen in Batenburg? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Gelderland. In de regio zijn er diverse faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Bovendien is er vlakbij een bijzondere natuur voor wandelingen en fietstochten. De gemeente biedt 18.190 huizen (67,5% koopwoning, 32,2% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €382.330. Op dit huizenportaal bieden wij het beschikbare woningaanbod in Batenburg, gegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Gelderland.
 • Er is een mix van benedenwoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €262.000, de gemiddelde woningprijs is €382.330.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals kinderopvang, openbaar vervoer, restaurants, sportclubs, scholen.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWijchen
PlaatsBatenburg
Postcode6634
Netnummer0487 (+31487)
Inwoners (gemeente)41.110
Aantal huishoudens17.729
Aantal huishoudens met kinderen6.535
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen18.190
Aantal koopwoningen14.866
Aantal huurwoningen3.324
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€262.000
Gemiddelde verkoopprijs€382.330
Gemiddeld gasverbruik1200 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Batenburg juni 2024

Hieronder krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in juni 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op aantal kamers, perceeloppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, ligging, woningtypeen meer onderwerpen zoals energieprestaties en parkeermogelijkheden. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Ewijk, Winssen, Horssen, Appeltern en Altforst.

woning-te-koop-batenburg

Studio of appartement kopen in Batenburg

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, gebouwd op centraal gelegen locaties, meestal gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Wat wel geldt: het is allemaal wat kleiner, je moet de tuin vaak delen en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en zeer levensloopbestendig.
 • Woonoppervlak tussen de 64 m2 & 105 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 720 m3 gas en tevens 2110 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Batenburg

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte in en rondom huis en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 & 110 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1030 kuub gas & 2920 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Batenburg is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt iets meer beschutting, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 – 126 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3060 kWh elektriciteit + 1200 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Batenburg

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Minpunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 121 m2 en 150 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3490 kWh elektriciteit + 1450 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 en 204 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4370 stroom (kWh) & 1920 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Batenburg

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Als het duidelijk is wat jouw bestedingsruimte is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via concepten als Funda, en ook Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Batenburg Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Tijdens een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod zal afhangen van de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Hij of zij gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan ga je de koopakte tekenen. Check altijd of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering van het huis rond te maken. Gebaseerd op het bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing stelt de hypotheekadviseur vast wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In de laatste fase onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en woningtaxateurs in Batenburg

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een passend koophuis. Deze makelaar onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van vaste criteria. Het taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Bijgaand bieden wij gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Batenburg en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Batenburg helpt je bij alle zaken omtrent een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.750 en €2.500. In de volgende weergave check je namen en adressen van financieel adviseurs in Batenburg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Batenburg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Batenburg

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. In het overzicht hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Batenburg en direct omgeving. Belangrijk detail: je vindt alleen de vraagprijs, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Aansprakelijkheidsverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost nu een woning in Batenburg kopen?

In de gemeente Wijchen registreren wij 18.190 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 14.866 (67,5%) koophuizen en 3.324 (32,2%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 133 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €262.000 en de gem. marktprijs is €382.330. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat maakt dan er niet veel aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Batenburg. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Batenburg?

Een woonhuis in Wijchen verbruikt qua energie gem. zo’n 1200 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3110 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (720 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2110 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1920 kuub aardgas en 4370 kWh elektra). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Batenburg passen duurzame producten zoals warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor type families wonen in Batenburg?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente verblijven 41.110 inwoners in 17.729 gezinnen. Het betreft 5.390 eenpersoonshuishoudens, 5.804 gezinnen zonder kinderen en 6.535 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,29 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of Facebook/instagram. Daarbij moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je afspraken vast in de koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Batenburg?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels met een woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Batenburg bouwen of laten bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.wijchen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6634.

Plaats een reactie