Woning kopen Dreumel

Wil je een woning kopen in Dreumel? Het is een erg populaire plek in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving zijn er diverse faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Bovendien is er vlakbij een groot natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 8.375 woningen (71% koopwoning, 28,8% huurwoning). De prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €401.160. Op dit huizenplatform bekijk je het nieuwe woningaanbod in Dreumel, namen en adressen van makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Gelderland.
 • Je vind hier onder andere kleinere huizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €271.000, de gemiddelde verkoopprijs is €401.160.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals natuurgebieden, kinderopvang, restaurants, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWest Maas en Waal
PlaatsDreumel
Postcode6621
Netnummer0487 (+31487)
Inwoners (gemeente)19.324
Aantal huishoudens8.303
Aantal huishoudens met kinderen2.916
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen8.375
Aantal koopwoningen7.184
Aantal huurwoningen1.191
Gemiddelde woonoppervlakte158 m2
Gemiddelde WOZ€271.000
Gemiddelde verkoopprijs€401.160
Gemiddeld gasverbruik1460 m3
Gemiddeld stroomverbruik3280 kWh

Woningaanbod Dreumel juni 2024

In deze lijst maak je kennis met optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Selecteer op aantal kamers, perceeloppervlakte, bouwjaar, woningtype, ligging, woonoppervlakteen extra details als duurzaamheid en parkeermogelijkheden. Bel of mail de verkoopmakelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen te koop in Heerewaarden, Alphen, Bergharen, Hernen & Leur.

woning-te-koop-dreumel

Appartementen te koop Dreumel

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, zijn uitstekend bereikbaar, meestal gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Aandachtspunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en zeer levensloopbestendig.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 – 95 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 920 m3 gas en +/- 2190 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Dreumel

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen grote opslagruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 & 119 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1010 kuub gas en doorgaans 2500 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Dreumel is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere kavel, je geniet van meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 & 117 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2620 kWh elektriciteit en 1140 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Dreumel

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 133 m2 – 144 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3190 kWh stroom + 1390 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Het mooiste is: erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 – 193 m2.
 • Verwachting: er wordt 4200 stroom (kWh) en 1960 gas (m3) afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Dreumel

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via platforms zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Dreumel Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze makelaar gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Check altijd of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De overeengekomen koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het zaak om de financiering te bevestigen. Gebaseerd op het biedbedrag, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en taxateurs in Dreumel

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze woningdeskundige onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Dit taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder bieden wij adressen van taxatie specialisten en makelaars in Dreumel en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Dreumel geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.700 en €2.700. In onderstaande lijst check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Dreumel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Dreumel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Dreumel

Recent (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Dreumel en omgeving. Belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Alles in pakket vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Dreumel kopen?

In en rondom de gemeente West Maas en Waal vinden we circa 8.375 huizen. We maken onderscheid tussen 7.184 (71%) koophuizen en 1.191 (28,8%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 158 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €271.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €401.160. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Dreumel. Woning zijn vaak snel verkocht en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Dreumel?

Een woning in West Maas en Waal gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1460 kuub gas en 3280 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (920 kuub aardgas en 2190 stroom (kWh). Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1960 m3 gas en 4200 stroom (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in Dreumel passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonnepanelen toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Dreumel?

Dit gebied is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente wonen 19.324 mensen die we kunnen onderverdelen in 8.303 gezinnen. Er wonen 2.403 eenpersoonshuishoudens, 2.984 huishoudens zonder kinderen en 2.916 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,3 bewoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en maak je een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Ook moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de volgende stap begint het onderhandelen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering via een notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Dreumel?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels die al een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Dreumel zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.westmaasenwaal.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 6620, 6621.

Plaats een reactie