Woning kopen Lucaswolde

Plannen om een woning te kopen in Lucaswolde? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Groningen. In de regio vind je uiteenlopende voorzieningen als winkels en scholen. Verder ontdek je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 27.494 woningen (71,7% koophuis, 28% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €303.468. Op deze website vind je het recente woningaanbod in Lucaswolde, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Groningen.
 • Het aanbod is divers met zowel starterswoningen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €220.000, de gemiddelde prijs van een woning is €303.468.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals openbaar vervoer, sportclubs, restaurants, kinderopvang, scholen.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteWesterkwartier
PlaatsLucaswolde
Postcode9825
Netnummer0594 (+31594)
Inwoners (gemeente)63.329
Aantal huishoudens26.371
Aantal huishoudens met kinderen10.037
Gemiddelde huishoudensgrootte2,36
Aantal woningen27.494
Aantal koopwoningen24.718
Aantal huurwoningen2.776
Gemiddelde woonoppervlakte159 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.468
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik2950 kWh

Woningaanbod Lucaswolde maart 2024

In het overzicht hieronder bekijk je de beschikbare koopwoningen in maart 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op woningtype, aantal kamers, vraagprijs, ligging, bouwjaar, perceeloppervlakteen extra details als energieneutraal of rolstoelvriendelijk. Bel of mail de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook huizen te koop in Lettelbert, Aduard, Niekerk, Oldekerk & Enumatil.

woning-te-koop-lucaswolde

Appartementen te koop Lucaswolde

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, meestal gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Aandachtspunten zijn: het is een relatief kleine woning, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 & 97 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 790 m3 gas en tevens 1810 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Lucaswolde

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 76 m2 & 122 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1220 kuub gas en +/- 2370 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Lucaswolde is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, meer lichtinval en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 89 m2 en 117 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2480 kWh stroom + 1350 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Lucaswolde

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 128 m2 & 143 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2870 kWh elektriciteit & 1380 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 150 m2 & 197 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3590 elektra (kWh) & 1910 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Lucaswolde

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Wanneer hij berekend heeft wat je kunt betalen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Pararius, Huispedia, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl kan je 24/7 woningen te koop in Lucaswolde Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze professional zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De overeengekomen koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering definitief te regelen. Door middel van aankoopwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen wordt voor jou berekend welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek geschikt is. In het laatste stadium onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en taxateurs in Lucaswolde

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een passend koophuis. Deze deskundige onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Advies: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Dit taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder bieden wij namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Lucaswolde en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Lucaswolde geeft je natuurlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.800 – €2.600. In onderstaande lijst bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Lucaswolde.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lucaswolde. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Lucaswolde

Deze maand (maart 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. In onderstaande visuele weergave doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Lucaswolde en omgeving. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Energie vegelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost nu een woning in Lucaswolde kopen?

In en rondom de gemeente Westerkwartier vind je ongeveer 27.494 woningen. Er zijn 24.718 (71,7%) koopwoningen en 2.776 (28%) huurwoningen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 159 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €220.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €303.468. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit houdt in dat er maar beperkt aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Lucaswolde. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Lucaswolde?

Een woonobject in Westerkwartier gebruikt gemiddeld 1520 m3 gas en 2950 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (790 kuub aardgas en 1810 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis is een grootverbruiker qua energie (1910 kuub aardgas en 3590 stroom (kWh)). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Lucaswolde passen duurzame producten zoals dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Lucaswolde?

Dit buurtschap heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente wonen 63.329 mensen die we kunnen onderverdelen in 26.371 huishoudens. Dit zijn 7.648 eenpersoonshuishoudens, 8.686 huishoudens zonder kinderen en 10.037 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,36 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of social media. Hierna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna begint het onderhandelen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de voorlopige koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Lucaswolde?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Lucaswolde realiseren. Informeer bij de gemeente (www.westerkwartier.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 9825.

Plaats een reactie