Woning kopen Ansen

Jouw aanstaande woning kopen in Ansen? Het is een geweldige plek in de provincie Drenthe. In de buurt heb je meerdere faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder vind je in de directe omgeving mooie natuurgebieden om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In 2024 zijn er in de gemeente 8.553 huizen (74,3% koop, 25,6% huurhuis). De gemiddelde woningprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €386.678. Op deze website blader je door het huidige woningaanbod in Ansen, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Drenthe.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. bovenwoningen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €278.000, de gemiddelde woningprijs is €386.678.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals kinderopvang, restaurants, scholen, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteWesterveld
PlaatsAnsen
Postcode7964
Netnummer0522 (+31522)
Inwoners (gemeente)19.460
Aantal huishoudens8.728
Aantal huishoudens met kinderen2.570
Gemiddelde huishoudensgrootte2,17
Aantal woningen8.553
Aantal koopwoningen7.744
Aantal huurwoningen809
Gemiddelde woonoppervlakte190 m2
Gemiddelde WOZ€278.000
Gemiddelde verkoopprijs€386.678
Gemiddeld gasverbruik1600 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Ansen april 2024

In deze lijst ontdek je het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op vraagprijs, aantal kamers, woonoppervlakte, ligging, perceeloppervlakte, bouwjaaren relevante factoren als duurzaamheid en aanwezigheid van parkeerplaats. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in De Schiphorst, Havelte, Dwingeloo, Ruinen of Ruinerwold.

woning-te-koop-ansen

Eigen appartement kopen in Ansen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, gebouwd op centraal gelegen locaties, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, verbruiken niet al te veel energie en het onderhoud is zeer beperkt. Minpunten zijn: het is een relatief kleine woning, er is geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en onderhoudsvriendelijk.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 en 91 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 890 m3 gas en 2060 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Ansen

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Nadelen zijn: weinig ruimte rondom de woning en vooral buiten minimale privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 77 m2 en 119 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1110 kuub gas & 2090 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Ansen is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 92 m2 – 126 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2240 kWh elektriciteit en 1300 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Ansen

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 122 m2 – 154 m2.
 • Verwachting: er wordt 2880 kWh elektra en 1370 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 151 m2 & 205 m2.
 • Verwachting: er wordt 3670 elektra (kWh) + 1970 gas (m3)verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Ansen

 1. Bereken je max. hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je verantwoord kan lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Huispedia, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Ansen Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze professional loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Loop na of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis te bevestigen. A.d.h.v. aankoopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen geld en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek geschikt is. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaardijen in Ansen

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het aankopen van een woning. Deze specialist weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt je bij het verkoopproces. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die objectief de waarde van een huis kan vaststellen na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel tref je gegevens van taxateurs en makelaars in Ansen en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Ansen geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.900 & €2.700. In de volgende weergave bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Ansen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ansen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Ansen

In april 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Ansen en net daarbuiten. Goed om te weten: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Aankoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Ansen kopen?

In de hele gemeente Westerveld vind je ongeveer 8.553 huizen. Hierbij spreken we van 7.744 (74,3%) koophuizen en 809 (25,6%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 190 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €278.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €386.678. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Je moet er rekening mee houden dat de keuzes zeer beperkt zijn en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ansen. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Ansen?

Een woonobject in Westerveld verbruikt qua energie gem. zo’n 1600 kuub aardgas en 3080 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (890 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2060 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1970 m3 per jaar aan gas en 3670 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Ansen passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in Ansen?

Dit gebied kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente leven 19.460 inwoners in 8.728 verschillende huishoudens. Hier wonen 2.832 eenpersoonshuishoudens, 3.326 huishoudens zonder kinderen en 2.570 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,17 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Allereerst bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Daarbij ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een passend bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het voorlopige koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Ansen?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Ansen bouwen of laten bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.gemeentewesterveld.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 7964.

Plaats een reactie