Woning kopen De Schiphorst

Jouw volgende woning kopen in De Schiphorst? Het is een gezellige plaats in de provincie Drenthe. Op korte afstand zijn er allerhande voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Tevens vind je hier een schitterende natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In totaal zijn er in deze gemeente 16.106 woningen (57,7% koopwoning, 42,3% huurhuis). De gemiddelde woningprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €325.843. Op dit huizenportaal tonen wij het nieuwe woningaanbod in De Schiphorst, gegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Ook lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Drenthe.
 • Er is een mix van bovenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €213.000, de basis verkoopprijs is €325.843.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals kinderopvang, natuurgebieden, sportclubs, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteMeppel
PlaatsDe Schiphorst
Postcode7966
Netnummer0522 (+31522)
Inwoners (gemeente)33.920
Aantal huishoudens15.424
Aantal huishoudens met kinderen5.137
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen16.106
Aantal koopwoningen11.847
Aantal huurwoningen4.259
Gemiddelde woonoppervlakte113 m2
Gemiddelde WOZ€213.000
Gemiddelde verkoopprijs€325.843
Gemiddeld gasverbruik1170 m3
Gemiddeld stroomverbruik2580 kWh

Woningaanbod De Schiphorst juli 2024

In het overzicht hieronder ontdek je alle huizen die deze maand (juli 2024) te koop staan. Zoek specifiek o.b.v. aantal kamers, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, woningtype, bouwjaar, vraagprijsen meer onderwerpen zoals woninglabel of parkeermogelijkheden. Meer weten? Informeer dan bij de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Havelte, Darp, Ansen, Dwingeloo & Ruinen.

woning-te-koop-de-schiphorst

Aanbod appartement kopen in De Schiphorst

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn centraal gelegen, in de basis gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Maar let op: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle faciliteiten om de hoek en lagere woonlasten.
 • Woonoppervlak tussen de 70 m2 & 97 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 790 m3 gas en gem. 1820 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen De Schiphorst

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: een kleine achtertuin en je hebt wat minder privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 & 110 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1040 kuub gas en gem. 2490 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in De Schiphorst is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot een tussenwoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 93 m2 & 111 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2610 kWh stroom & 1210 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen De Schiphorst

Een twee onder een kap wil zeggen 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Aandachtspunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 128 m2 – 142 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2980 kWh stroom en 1390 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Belangrijkste voordelen: veel woonruimte, een grote tuin en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 143 m2 en 190 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3720 stroom (kWh) + 1850 gas (m3) afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in De Schiphorst

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het een goed idee om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat je weet wat je kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via concepten als Funda, en ook Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huispedia kan je woningen te koop in De Schiphorst Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk goed of alles klopt en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. Gebaseerd op het biedbedrag, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen geld en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Afsluitend die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaars in De Schiphorst

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze persoon heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een huis inschat aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met namen en adressen van taxateurs en makelaars in De Schiphorst en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in De Schiphorst geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.600 & €2.600. In de tabel hieronder bekijk je gegevens van financieel adviseurs in De Schiphorst.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in De Schiphorst. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in De Schiphorst

Deze maand (juli 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in de regio. In het overzicht hieronder check je de onlangs verkochte woningen in De Schiphorst en daarbuiten. Erg belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Op deze website lees je ook meer over Verkoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in De Schiphorst kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Meppel zijn er ruim 16.106 woningen. Hierbij spreken we van 11.847 (57,7%) koopwoningen en 4.259 (42,3%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 113 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €213.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €325.843. De woningmarkt is krap. Je moet er rekening mee houden dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in De Schiphorst. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in De Schiphorst?

Een woonhuis in Meppel verbruikt gemiddeld 1170 kuub aardgas en 2580 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (790 kuub gas en 1820 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (1850 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3720 kWh electriciteit). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in De Schiphorst passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in De Schiphorst?

Deze omgeving heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente wonen 33.920 personen die we kunnen onderverdelen in 15.424 huishoudens. Er wonen 5.657 eenpersoonshuishoudens, 4.630 families zonder kinderen en 5.137 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,16 bewoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Allereerst moet je een verkoopprijs bepalen en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. In de volgende stap moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de volgende stap starten biedingen en onderhandelingen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in De Schiphorst?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in De Schiphorst bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.meppel.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 7966.

Plaats een reactie