Woning kopen Dwingeloo

Wil je een woning kopen in Dwingeloo? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Drenthe. In de regio zijn er meerdere voorzieningen als winkels, OV en scholen. Verder is er vlakbij een heerlijk natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 8.553 huizen (74,3% koopwoning, 25,6% huurhuis). De koopsom van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €386.678. Op dit huizenportaal blader je door het nieuwe woningaanbod in Dwingeloo, gegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Drenthe.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. benedenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €278.000, de doorsnee verkoopprijs is €386.678.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals scholen, kinderopvang, openbaar vervoer, restaurants, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteWesterveld
PlaatsDwingeloo
Postcode7964
Netnummer0521 (+31521)
Inwoners (gemeente)19.460
Aantal huishoudens8.728
Aantal huishoudens met kinderen2.570
Gemiddelde huishoudensgrootte2,17
Aantal woningen8.553
Aantal koopwoningen7.744
Aantal huurwoningen809
Gemiddelde woonoppervlakte190 m2
Gemiddelde WOZ€278.000
Gemiddelde verkoopprijs€386.678
Gemiddeld gasverbruik1600 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Dwingeloo juli 2024

In deze lijst ontdek je alle huizen die te koop staan in juli 2024. Filter eenvoudig op aantal kamers, woonoppervlakte, ligging, woningtype, vraagprijs, bouwjaaren meer onderwerpen zoals energielabel & en de aanwezigheid van een balkon. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Bekijk ook huizen die te koop staan in Ansen, De Schiphorst, Ruinen, Ruinerwold en Koekange.

woning-te-koop-dwingeloo

Appartementen te koop Dwingeloo

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, zijn uitstekend bereikbaar, vaak gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en je hebt weinig onderhoud. Negatieve aspecten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 97 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 890 m3 gas en tevens 2060 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Dwingeloo

Een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 en 105 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1110 kuub gas en 2090 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Dwingeloo is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere kavel, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 99 m2 en 117 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2240 kWh stroom + 1300 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Dwingeloo

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 130 m2 en 151 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2880 kWh elektra & 1370 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 148 m2 & 198 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3670 elektriciteit (kWh) & 1970 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Dwingeloo

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te weten. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als je weet wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia kan je gemakkelijk woningen te koop in Dwingeloo Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding bepaal je op basis van de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van de woning af te ronden. Gebaseerd op koopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Vervolgens ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en taxateurs in Dwingeloo

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een geschikte woning. Deze deskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand kan je aan de slag met namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Dwingeloo en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Dwingeloo geeft je natuurlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De adviseur loopt jouw financiële situatie door en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.300 – €3.200. In de tabel hieronder verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Dwingeloo.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Dwingeloo. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Dwingeloo

Recent (juli 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In onderstaande visuele weergave doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Dwingeloo en daarbuiten. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Op deze website lees je ook meer over Makelaar.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Dwingeloo kopen?

In en rondom de gemeente Westerveld vinden we circa 8.553 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 7.744 (74,3%) koophuizen en 809 (25,6%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 190 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €278.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €386.678. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit betekent dat dat er maar weinig aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Dwingeloo. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Dwingeloo?

Een woning in Westerveld verbruikt gemiddeld 1600 kuub aardgas en 3080 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (890 m3 aan gas en 2060 elektra (kWh). Een vrijstaand huis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1970 m3 gas voor verwarming en warm water en 3670 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Dwingeloo passen duurzame producten zoals zonnepanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Dwingeloo?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente verblijven 19.460 inwoners in 8.728 verschillende gezinnen. Dit zijn 2.832 eenpersoonshuishoudens, 3.326 huishoudens zonder kinderen en 2.570 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,17 personen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of social media. Ook zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is komen de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Dwingeloo?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Dwingeloo bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.gemeentewesterveld.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 7881, 7964, 7990, 7991.

Plaats een reactie