Woning kopen Dieverbrug

Jouw ideale woning kopen in Dieverbrug? Het is een erg populaire plek in de provincie Drenthe. In de nabije omgeving heb je toegang tot uiteenlopende voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Verder geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In totaal zijn er in deze gemeente 8.553 huizen (74,3% koop, 25,6% huurwoningen). De prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €386.678. Op deze website check je het nieuwe woningaanbod in Dieverbrug, adressen van kantoren als makelaardijen, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Drenthe.
 • Het aanbod is divers met zowel benedenwoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €278.000, de doorsnee verkoopprijs is €386.678.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals winkels, natuurgebieden, restaurants, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteWesterveld
PlaatsDieverbrug
Postcode7984
Netnummer0521 (+31521)
Inwoners (gemeente)19.460
Aantal huishoudens8.728
Aantal huishoudens met kinderen2.570
Gemiddelde huishoudensgrootte2,17
Aantal woningen8.553
Aantal koopwoningen7.744
Aantal huurwoningen809
Gemiddelde woonoppervlakte190 m2
Gemiddelde WOZ€278.000
Gemiddelde verkoopprijs€386.678
Gemiddeld gasverbruik1600 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Dieverbrug juli 2024

In het schema hierna ontdek je optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Zoek op woningtype, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, ligging, vraagprijs, bouwjaaren andere eigenschappen zoals energieneutraal of parkeeropties. Neem contact op met de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Geeuwenbrug, Wittelte, Wapse, Diever of Uffelte.

woning-te-koop-dieverbrug

Studio of appartement kopen in Dieverbrug

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, ze zijn energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Maar let op: het is een relatief kleine woning, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en een goede investering voor de lange termijn.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 en 93 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 890 m3 gas en doorgaans 2060 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Dieverbrug

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: vaak een klein tuintje en vooral buiten minimale privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 75 m2 en 114 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1110 kuub gas en gem. 2090 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Dieverbrug is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 91 m2 – 127 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2240 kWh elektriciteit en 1300 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Dieverbrug

Een twee onder een kap houdt in twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 128 m2 – 142 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2880 kWh elektriciteit + 1370 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt veruit de meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 146 m2 – 204 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3670 elektriciteit (kWh) + 1970 gas (m3)afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Dieverbrug

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om te beginnen met een financiële check. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Dieverbrug Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan wordt de koopakte opgesteld. Controleer zorgvuldig of alles volgens afspraak erin staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis af te ronden. Op basis van koopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In de laatste fase maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en taxateurs in Dieverbrug

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het aankopen van een woning. Deze specialist kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt je bij het verkoopproces. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een object berekend op basis van vaste criteria. Zo’n taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de tabel hieronder bekijk je adresgegevens van taxateurs en makelaars in Dieverbrug en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Dieverbrug geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De bank of adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.550 en €3.300. In de volgende weergave bekijk je adressen van financieel adviseurs in Dieverbrug.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Dieverbrug. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Dieverbrug

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. Hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Dieverbrug en omliggende plekken. Belangrijk detail: je vindt alleen de vraagprijs, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Op deze website lees je ook meer over Bouwrente.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost een woning in Dieverbrug kopen?

In en rondom de gemeente Westerveld vind je ongeveer 8.553 woningen. De verdeling is als volgt: 7.744 (74,3%) koophuizen en 809 (25,6%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 190 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €278.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €386.678. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit heeft als gevolg dat dat je niet veel te kiezen hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Dieverbrug. Woningen staan kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Dieverbrug?

Een woning in Westerveld verbruikt gemiddeld 1600 m3 aan gas en 3080 electriciteit (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (890 m3 per jaar aan gas en 2060 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1970 kuub gas en 3670 stroom (kWh)). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Dieverbrug passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Dieverbrug?

Dit buurtschap is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente leven 19.460 mensen in 8.728 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 2.832 eenpersoonshuishoudens, 3.326 huishoudens zonder kinderen en 2.570 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,17 bewoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Nu moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Dieverbrug?

In deze regio vind je diverse bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Dieverbrug plaatsen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.gemeentewesterveld.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 7984.

Plaats een reactie