Woning kopen Wittelte

Snel een woning kopen in Wittelte? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Drenthe. In de nabije omgeving heb je voldoende faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Verder kan je hier genieten van een bijzondere natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 8.553 woningen (74,3% koopwoning, 25,6% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €386.678. Op deze pagina ontdek je het huidige woningaanbod in Wittelte, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Verder vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Drenthe.
 • Je vindt hier een goede mix van kleine appartementen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €278.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €386.678.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals openbaar vervoer, winkels, scholen, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteWesterveld
PlaatsWittelte
Postcode7986
Netnummer0521 (+31521)
Inwoners (gemeente)19.460
Aantal huishoudens8.728
Aantal huishoudens met kinderen2.570
Gemiddelde huishoudensgrootte2,17
Aantal woningen8.553
Aantal koopwoningen7.744
Aantal huurwoningen809
Gemiddelde woonoppervlakte190 m2
Gemiddelde WOZ€278.000
Gemiddelde verkoopprijs€386.678
Gemiddeld gasverbruik1600 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Wittelte juli 2024

In het schema hierna verstrekken we alle woningen die in juli 2024 te koop worden aangeboden. Zoek specifiek o.b.v. woningtype, ligging, aantal kamers, vraagprijs, bouwjaar, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals energieneutraal of aanwezigheid van parkeerplaats. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Op onze website vind je ook het woningaanbod Laag Zuthem, Hasselt, Geeuwenbrug, Dieverbrug of Wapse.

woning-te-koop-wittelte

Aanbod appartement kopen in Wittelte

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn vaak gunstig gelegen, vaak gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Maar let op: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Goede ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Woonoppervlak tussen de 67 m2 & 96 m2.
 • Het energiegebruik is circa 890 m3 gas en tevens 2060 kWh stroomverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Wittelte

Een tussenwoning is een woningtype die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: vaak een klein tuintje en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 & 113 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1110 kuub gas en tevens 2090 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Wittelte is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 90 m2 – 128 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2240 kWh stroom & 1300 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Wittelte

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 131 m2 & 151 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2880 kWh elektriciteit en 1370 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 – 202 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3670 elektra (kWh) & 1970 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Wittelte

 1. Bereken je max. hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. In de situatie dat hij berekend heeft wat je kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl, Pararius kan je gemakkelijk woningen te koop in Wittelte Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bod komt tot stand door de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Hij of zij kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Deze koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis rond te maken. Door middel van koopsom, kosten koper (k.k.), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing calculeert de specialist welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Afsluitend moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaars in Wittelte

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een geschikte woning. Deze professional zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In het overzicht hieronder bieden wij contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Wittelte en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in Wittelte geeft financieel advies en helpt bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De bank of adviseur bekijkt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.350 en €3.300. In de lijst hierna bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Wittelte.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wittelte. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Wittelte

De afgelopen tijd (juli 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Wittelte en daarbuiten. Erg belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Check ook meer details over Makelaarskosten.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Wittelte kopen?

In deze gemeente Westerveld zijn er 8.553 woningen. Er zijn 7.744 (74,3%) koophuizen en 809 (25,6%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 190 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €278.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €386.678. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit heeft als gevolg dat dat je niet veel te kiezen hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wittelte. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Wittelte?

Een woonobject in Westerveld gebruikt gemiddeld 1600 m3 gas voor verwarming en warm water en 3080 kWh electriciteit. Een appartement is het meest zuinig (890 kuub gas en 2060 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1970 m3 gas voor verwarming en warm water en 3670 stroom (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in Wittelte passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Wittelte?

Deze buurt heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente verblijven 19.460 inwoners die we kunnen onderverdelen in 8.728 gezinnen. Het betreft 2.832 eenpersoonshuishoudens, 3.326 families zonder kinderen en 2.570 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,17 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Hierna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen plannen. Vervolgens begint het onderhandelen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Wittelte?

In en rondom deze gemeente zijn er meestal wel bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Wittelte laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.gemeentewesterveld.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 7986.

Plaats een reactie