Woning kopen Geeuwenbrug

Snel een woning kopen in Geeuwenbrug? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Drenthe. In deze levendige buurt heb je meerdere dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Bovendien vind je in de directe omgeving een groen park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 8.553 woningen (74,3% koophuis, 25,6% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €386.678. Op deze informatieve website tonen wij het nieuwe woningaanbod in Geeuwenbrug, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Drenthe.
 • Het aanbod is divers met zowel benedenwoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €278.000, de gemiddelde woningprijs is €386.678.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals winkels, openbaar vervoer, kinderopvang, restaurants, scholen.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteWesterveld
PlaatsGeeuwenbrug
Postcode7985
Netnummer0521 (+31521)
Inwoners (gemeente)19.460
Aantal huishoudens8.728
Aantal huishoudens met kinderen2.570
Gemiddelde huishoudensgrootte2,17
Aantal woningen8.553
Aantal koopwoningen7.744
Aantal huurwoningen809
Gemiddelde woonoppervlakte190 m2
Gemiddelde WOZ€278.000
Gemiddelde verkoopprijs€386.678
Gemiddeld gasverbruik1600 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Geeuwenbrug april 2024

In het overzicht hieronder verstrekken we alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Zoek op ligging, bouwjaar, vraagprijs, woonoppervlakte, woningtype, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als energieneutraal & aanwezigheid van een garage. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het nieuwste woningaanbod in Wittelte, Laag Zuthem, Dieverbrug, Wapse en Diever.

woning-te-koop-geeuwenbrug

Appartementen te koop Geeuwenbrug

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, gebouwd op centraal gelegen locaties, bijna altijd gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Niet vergeten: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alles gelijkvloers en minder energiekosten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 99 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 890 m3 gas en daarbij 2060 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Geeuwenbrug

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: een kleine achtertuin en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een typische starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 en 116 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1110 kuub gas en 2090 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Geeuwenbrug is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, in de zomer meer zonlicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 92 m2 – 129 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2240 kWh stroom & 1300 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Geeuwenbrug

Een twee onder een kap wil zeggen twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 132 m2 en 153 m2.
 • Verwachting: er wordt 2880 kWh elektra & 1370 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 en 205 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3670 elektra (kWh) + 1970 gas (m3)afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Geeuwenbrug

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je weet wat je kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huispedia kan je woningen te koop in Geeuwenbrug Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze huis-expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. Op basis van koopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Geeuwenbrug

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze deskundige weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een actueel taxatierapport is nodig bij het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel tref je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Geeuwenbrug en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een deskundige hypotheekadviseur in Geeuwenbrug helpt je bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.700 & €2.850. In de opsomming hierna tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Geeuwenbrug.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Geeuwenbrug. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Geeuwenbrug

De afgelopen periode (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in de regio. In de zoekmachine hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Geeuwenbrug en direct omgeving. Let op: je vindt alleen de vraagprijs, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Hypotheekakte.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost een woning in Geeuwenbrug kopen?

In de buurt van de gemeente Westerveld zijn er ruim 8.553 woonhuizen. Hierbij spreken we van 7.744 (74,3%) koopwoningen en 809 (25,6%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 190 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €278.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €386.678. De woningmarkt is krap. Dit betekent dat er niet veel aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Geeuwenbrug. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Geeuwenbrug?

Een huishouden in Westerveld kent een gem. verbruik van 1600 m3 aan gas en 3080 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (890 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2060 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is neemt flink meer energie af (1970 kuub gas en 3670 kWh stroom). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Geeuwenbrug passen duurzame producten zoals warmtepomp, dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Geeuwenbrug?

Deze gemeente kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente wonen 19.460 mensen in 8.728 huishoudens. Het gaat om 2.832 eenpersoonshuishoudens, 3.326 families zonder kinderen en 2.570 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,17 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Allereerst bereken je de actuele marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Nu moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens begint het onderhandelen. Een koper gevonden? Dan regel je enkel nog het (voorlopige) koopcontract en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Geeuwenbrug?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Geeuwenbrug realiseren. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.gemeentewesterveld.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7985.

Plaats een reactie