Woning kopen Diever

Plannen om een woning te kopen in Diever? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Drenthe. In de buurt bestaan er diverse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder is er vlakbij een heerlijk natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. Er zijn in deze gemeente in totaal 8.553 woningen (74,3% koop, 25,6% huur). De gemiddelde verkoopprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €386.678. Op deze website ontdek je het actuele woningaanbod in Diever, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Drenthe.
 • Het aanbod is divers met zowel bovenwoningen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €278.000, de gemiddelde transactieprijs is €386.678.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals kinderopvang, winkels, openbaar vervoer, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteWesterveld
PlaatsDiever
Postcode7981
Netnummer0521 (+31521)
Inwoners (gemeente)19.460
Aantal huishoudens8.728
Aantal huishoudens met kinderen2.570
Gemiddelde huishoudensgrootte2,17
Aantal woningen8.553
Aantal koopwoningen7.744
Aantal huurwoningen809
Gemiddelde woonoppervlakte190 m2
Gemiddelde WOZ€278.000
Gemiddelde verkoopprijs€386.678
Gemiddeld gasverbruik1600 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Diever april 2024

In onderstaande weergave ontdek je alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Zoek op aantal kamers, woonoppervlakte, woningtype, ligging, perceeloppervlakte, bouwjaaren extra details als verwarming of rolstoelvriendelijk. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook woningen die te koop staan in Wapse, Dieverbrug, Uffelte, Havelterberg en Darp.

woning-te-koop-diever

Appartementen te koop Diever

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Deze studio’s zijn voordelig, zijn uitstekend bereikbaar, meestal gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en je hebt weinig onderhoud. Belangrijke nadelen: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en erg waardevast.
 • Woonoppervlak tussen de 70 m2 & 97 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 890 m3 gas & 2060 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Diever

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een kleine achtertuin en je hebt minder lichtinval.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 en 123 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1110 kuub gas & 2090 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Diever is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt wat minder inkijk, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 81 m2 en 126 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2240 kWh stroom en 1300 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Diever

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 125 m2 & 141 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2880 kWh elektriciteit + 1370 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt maximale privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 141 m2 – 190 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3670 stroom (kWh) + 1970 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Diever

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huispedia, Pararius kan je razendsnel woningen te koop in Diever Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Bij het doorlopen van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze persoon kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan ga je de koopakte tekenen. Check altijd of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De overeengekomen koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. Door middel van woningwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Diever

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een passend koophuis. Hij of zij onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Het taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder bieden wij adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Diever en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Diever geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De bank of adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.750 & €3.000. In de volgende weergave verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Diever.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Diever. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Diever

Deze maand (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze buurt. In het overzicht hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Diever en omgeving. Belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Voorlopig koopcontract.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Diever kopen?

In de gemeente Westerveld bestaan er circa 8.553 woningen. Je vindt hier circa 7.744 (74,3%) koophuizen en 809 (25,6%) huurhuizen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 190 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €278.000 en de gem. verkoopprijs is €386.678. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Diever. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Diever?

Een huishouden in Westerveld verbruikt gemiddeld 1600 m3 per jaar aan gas en 3080 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (890 kuub gas en 2060 elektra (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1970 kuub aardgas en 3670 electriciteit (kWh)). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Diever passen duurzame artikelen zoals dubbel glas, warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Diever?

Deze buurt heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente zijn 19.460 personen die we kunnen onderverdelen in 8.728 verschillende gezinnen. Hier wonen 2.832 eenpersoonshuishoudens, 3.326 huishoudens zonder kinderen en 2.570 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,17 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Hierna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan resteert alleen nog de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Diever?

In deze provincie zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Diever laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.gemeentewesterveld.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 7980, 7981, 7983.

Plaats een reactie