Woning kopen Uffelte

Jouw aanstaande woning kopen in Uffelte? Het is een heerlijke plek in de provincie Drenthe. In en rondom deze plek heb je toegang tot voldoende voorzieningen als winkels, OV en scholen. Ook vind je in de directe omgeving een schitterende natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er in totaal 8.553 woningen (74,3% koopwoning, 25,6% huurhuis). De gemiddelde verkoopprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €386.678. Op deze pagina bekijk je het huidige woningaanbod in Uffelte, adresgegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekbedrijven. Bovendien lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Drenthe.
 • Er is een mix van rijtjeshuizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €278.000, de gemiddelde verkoopprijs is €386.678.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals sportclubs, restaurants, winkels, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteWesterveld
PlaatsUffelte
Postcode7975
Netnummer0521 (+31521)
Inwoners (gemeente)19.460
Aantal huishoudens8.728
Aantal huishoudens met kinderen2.570
Gemiddelde huishoudensgrootte2,17
Aantal woningen8.553
Aantal koopwoningen7.744
Aantal huurwoningen809
Gemiddelde woonoppervlakte190 m2
Gemiddelde WOZ€278.000
Gemiddelde verkoopprijs€386.678
Gemiddeld gasverbruik1600 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Uffelte juli 2024

In het overzicht hieronder vind je alle woningen die in juli 2024 te koop worden aangeboden. Selecteer op woningtype, bouwjaar, vraagprijs, aantal kamers, woonoppervlakte, perceeloppervlakteen relevante factoren als energielabel en parkeermogelijkheden. Bel of mail de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Diever, Wapse, Havelterberg, Darp & Havelte.

woning-te-koop-uffelte

Eigen appartement kopen in Uffelte

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn vaak gunstig gelegen, bijna altijd gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn ook nog eens onderhoudsarm Negatieve aspecten zijn: het is een relatief kleine woning, een tuin ontbreekt vaak en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een fijne ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 & 98 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 890 m3 gas en daarbij 2060 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Uffelte

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 109 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1110 kuub gas + 2090 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Uffelte is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt veel meer vrijheid, je geniet van lekker veel daglicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 85 m2 – 123 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2240 kWh stroom en 1300 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Uffelte

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 133 m2 – 140 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2880 kWh elektriciteit & 1370 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Belangrijkste voordelen: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 152 m2 en 202 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3670 elektra (kWh) & 1970 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Uffelte

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens hij berekend heeft wat je kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via websites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Uffelte Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze professional zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan wordt de koopakte opgesteld. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Je koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van het huis af te handelen. Op basis van woningwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen geld en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek daarbij past. In het laatste stadium die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Uffelte

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze persoon weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Hieronder tref je contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Uffelte en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Uffelte geeft advies bij het vinden van een goede hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.800 en €2.750. In de volgende weergave check je gegevens van financieel adviseurs in Uffelte.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Uffelte. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Uffelte

In juli 2024 zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. In de tool hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Uffelte en daarbuiten. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees op deze website ook alles over Woningtaxatie.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost een woning in Uffelte kopen?

In de hele gemeente Westerveld bestaan er circa 8.553 woningen. Er zijn 7.744 (74,3%) koophuizen en 809 (25,6%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 190 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €278.000 en de gem. verkoopprijs is €386.678. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat maakt dan er maar beperkt aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Uffelte. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Uffelte?

Een woonobject in Westerveld heeft een verbruik van gemiddeld 1600 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3080 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (890 m3 aan gas en 2060 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1970 m3 per jaar aan gas en 3670 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Uffelte passen duurzame artikelen zoals dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type gezinnen wonen in Uffelte?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente wonen 19.460 personen in 8.728 verschillende huishoudens. Dit zijn 2.832 eenpersoonshuishoudens, 3.326 huishoudens zonder kinderen en 2.570 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,17 inwoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een publiciteitsplan. Bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of Facebook/instagram. In de volgende stap maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. In de vervolgstap starten biedingen en onderhandelingen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan resteert alleen nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Uffelte?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Uffelte bouwen of laten bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.gemeentewesterveld.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 7975.

Plaats een reactie