Woning kopen Koekange

Jouw ideale woning kopen in Koekange? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Drenthe. In deze levendige buurt zijn er meerdere voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Verder ontdek je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 10.460 huizen (73,9% koophuis, 25,9% huur). De huizenprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €390.775. Op dit huizenportaal tonen wij het actuele woningaanbod in Koekange, adressen van kantoren als aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Drenthe.
 • Je hebt de keuze uit rijwoningen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €279.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €390.775.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals restaurants, scholen, kinderopvang, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteDe Wolden
PlaatsKoekange
Postcode7958
Netnummer0522 (+31522)
Inwoners (gemeente)24.330
Aantal huishoudens10.201
Aantal huishoudens met kinderen3.588
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen10.460
Aantal koopwoningen8.994
Aantal huurwoningen1.466
Gemiddelde woonoppervlakte168 m2
Gemiddelde WOZ€279.000
Gemiddelde verkoopprijs€390.775
Gemiddeld gasverbruik1600 m3
Gemiddeld stroomverbruik3140 kWh

Woningaanbod Koekange april 2024

Met onze huizenzoeker maak je kennis met de beschikbare koopwoningen in april 2024. Filter eenvoudig op vraagprijs, bouwjaar, woonoppervlakte, ligging, perceeloppervlakte, aantal kamersen additionele aspecten als isolatie en parkeeropties. Bel of mail de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Ruinerwold, Ruinen, Veeningen, de Wijk en IJhorst.

woning-te-koop-koekange

Een appartement kopen in Koekange

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, zijn uitstekend bereikbaar, zijn gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en de VvE doet het onderhoud. Vergeet niet: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, een tuin ontbreekt vaak en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 en 90 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 1110 m3 gas en gem. 2290 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Koekange

Een tussenwoning is een woningtype die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben vrij lage energiekosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 & 109 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1180 kuub gas en +/- 2240 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Koekange is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 en 112 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2300 kWh elektriciteit en 1260 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Koekange

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 125 m2 – 142 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2950 kWh stroom & 1400 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 en 205 m2.
 • Verwachting: er wordt 3800 elektra (kWh) en 1970 gas (m3)verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Koekange

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat je budget is kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Koekange Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Bij de bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze professional zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis definitief te regelen. D.m.v. de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaars in Koekange

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een passend koophuis. Deze expert onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een specialist die de waarde van een woning bepaalt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand tonen wij gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Koekange en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een professionele hypotheekadviseur in Koekange geeft je passend en persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw financiële man kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €2.000 – €2.650. In de opsomming hierna check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Koekange.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Koekange. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Koekange

In april 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Koekange en in de buurt. Let op: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Hypotheek oversluiten.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Koekange kopen?

In de gemeente De Wolden vinden we circa 10.460 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 8.994 (73,9%) koopwoningen en 1.466 (25,9%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 168 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €279.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €390.775. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Koekange. Woningen staan kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Koekange?

Een woonobject in De Wolden kent een gem. verbruik van 1600 m3 per jaar aan gas en 3140 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (1110 kuub gas en 2290 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (1970 kuub gas en 3800 kWh electriciteit). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Koekange passen duurzame verwarmingsbronnen als zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Koekange?

Deze regio wordt omschreven als erg In deze gemeente verblijven 24.330 inwoners in 10.201 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 2.861 eenpersoonshuishoudens, 3.752 gezinnen zonder kinderen en 3.588 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,35 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Nu maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en leg je bezichtigen vast in de agenda. Daarna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je alles vast in het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Koekange?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Koekange laten ontwerpen. Doe navraag bij de gemeente (www.dewolden.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 7958.

Plaats een reactie