Woning kopen Nijensleek

Plannen om een woning te kopen in Nijensleek? Het is een heerlijke plek in de provincie Drenthe. In de nabije buurt heb je verschillende faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Ook vind je in de directe omgeving een schitterende natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In 2024 zijn er in de gemeente 8.553 huizen (74,3% koophuis, 25,6% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €386.678. Op deze website blader je door het recente woningaanbod in Nijensleek, gegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Daarnaast bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Drenthe.
 • Het aanbod is heel divers met tussenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €278.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €386.678.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals restaurants, scholen, natuurgebieden, kinderopvang, sportclubs.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteWesterveld
PlaatsNijensleek
Postcode8383
Netnummer0521 (+31521)
Inwoners (gemeente)19.460
Aantal huishoudens8.728
Aantal huishoudens met kinderen2.570
Gemiddelde huishoudensgrootte2,17
Aantal woningen8.553
Aantal koopwoningen7.744
Aantal huurwoningen809
Gemiddelde woonoppervlakte190 m2
Gemiddelde WOZ€278.000
Gemiddelde verkoopprijs€386.678
Gemiddeld gasverbruik1600 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Nijensleek april 2024

In onderstaande weergave check je het actuele woningaanbod van april 2024. Kies op basis van ligging, perceeloppervlakte, woningtype, aantal kamers, vraagprijs, bouwjaaren additionele aspecten als energielabel of parkeeropties. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je woningen die te koop staan in Wilhelminaoord, Doldersum, Frederiksoord, Vledder & Paasloo.

woning-te-koop-nijensleek

Appartementen te koop Nijensleek

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn niet duur, kennen goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en je hebt weinig onderhoud. Maar let op: slechts een beperkt vloeroppervlak, een tuin ontbreekt vaak en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alles gelijkvloers en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 68 m2 & 95 m2.
 • Het energiegebruik is circa 890 m3 gas en doorgaans 2060 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Nijensleek

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: beperkte woonruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 81 m2 en 112 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1110 kuub gas en doorgaans 2090 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Nijensleek is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 93 m2 – 126 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2240 kWh stroom + 1300 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Nijensleek

De definitie van een twee onder een kap is: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 126 m2 – 149 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2880 kWh elektra en 1370 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je bent lekker op jezelf: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 & 205 m2.
 • Verwachting: er wordt 3670 stroom (kWh) en 1970 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Nijensleek

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Als je weet wat je kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Jaap.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Nijensleek Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Door een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze professional loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Gebaseerd op koopsom, kosten koper (k.k.), eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en taxateurs in Nijensleek

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een passend koophuis. Deze persoon kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van verschillende thema’s. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de bijgaande tabel bekijk je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Nijensleek en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Nijensleek helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw bestedingsruimte en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.900 – €2.850. In het schema hier check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Nijensleek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nijensleek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Nijensleek

De afgelopen tijd (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze regio. In de tool hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Nijensleek en omgeving. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Abonnementen vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Nijensleek kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Westerveld zijn er ruim 8.553 woningen. Je vindt hier circa 7.744 (74,3%) koophuizen en 809 (25,6%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 190 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €278.000 en de gem. marktprijs is €386.678. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat maakt dan dat er maar weinig aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nijensleek. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Nijensleek?

Een woning in Westerveld kent een gem. verbruik van 1600 kuub aardgas en 3080 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (890 kuub gas en 2060 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (1970 kuub gas en 3670 kWh stroom). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Nijensleek passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om de energienota te drukken.

Wat voor type families wonen in Nijensleek?

Dit buurtschap kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente zijn 19.460 inwoners in 8.728 gezinnen. Hier wonen 2.832 eenpersoonshuishoudens, 3.326 families zonder kinderen en 2.570 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,17 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Daarna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen plannen. In de vervolgstap begint het onderhandelen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Nijensleek?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Nijensleek bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.gemeentewesterveld.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 8383.

Plaats een reactie