Woning kopen Frederiksoord

Wil je een woning kopen in Frederiksoord? Het is een heerlijke plek in de provincie Drenthe. In de regio zijn er voldoende voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarbij geniet je hier ook van een prachtige natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 8.553 huizen (74,3% koopwoning, 25,6% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €386.678. Op deze pagina bieden wij het recente woningaanbod in Frederiksoord, gegevens van makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Tevens lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Drenthe.
 • Je vind hier zowel kamers, appartementen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €278.000, de gemiddelde prijs van een woning is €386.678.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals winkels, kinderopvang, sportclubs, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteWesterveld
PlaatsFrederiksoord
Postcode8382
Netnummer0521 (+31521)
Inwoners (gemeente)19.460
Aantal huishoudens8.728
Aantal huishoudens met kinderen2.570
Gemiddelde huishoudensgrootte2,17
Aantal woningen8.553
Aantal koopwoningen7.744
Aantal huurwoningen809
Gemiddelde woonoppervlakte190 m2
Gemiddelde WOZ€278.000
Gemiddelde verkoopprijs€386.678
Gemiddeld gasverbruik1600 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Frederiksoord juli 2024

Hieronder blader je door alle huizen die deze maand (juli 2024) te koop staan. Je kunt eenvoudig zoeken op woningtype, bouwjaar, aantal kamers, ligging, perceeloppervlakte, vraagprijsen meer onderwerpen zoals energielabel & parkeermogelijkheden. Meer weten? Informeer dan bij de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Nijensleek, Wilhelminaoord, Vledder, Paasloo of Kalenberg.

woning-te-koop-frederiksoord

Appartement kopen in Frederiksoord

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de basis gelijkvloers, hebben lage stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Negatieve aspecten zijn: je hebt minder ruimte, je moet de tuin vaak delen en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 61 m2 & 104 m2.
 • Het energiegebruik is circa 890 m3 gas en daarbij 2060 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Frederiksoord

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Nadelen zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 – 113 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1110 kuub gas en doorgaans 2090 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Frederiksoord is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, in de zomer meer zonlicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 & 116 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2240 kWh stroom + 1300 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Frederiksoord

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten waar je op moet letten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 127 m2 en 145 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2880 kWh elektriciteit en 1370 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Belangrijkste voordelen: enorm veel (woon)ruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 149 m2 en 190 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3670 elektriciteit (kWh) + 1970 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Frederiksoord

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om te beginnen met een financiële check. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens het duidelijk is wat je kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Frederiksoord Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Hij of zij kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van het huis te bevestigen. Gebaseerd op koopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaargeld dat je zelf meeneemt en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en taxateurs in Frederiksoord

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze professional onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een object berekend op basis van vaste criteria. Dit taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Frederiksoord en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Frederiksoord geeft je persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Deze expert kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.800 & €2.850. In de tabel hieronder bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Frederiksoord.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Frederiksoord. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Frederiksoord

De afgelopen tijd (juli 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. Hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Frederiksoord en omliggende plekken. Let op: je ziet hier de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees ook verder over Overdrachtsbelasting.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost een woning in Frederiksoord kopen?

In en rondom de gemeente Westerveld registreren wij 8.553 woningen. De verdeling is als volgt: 7.744 (74,3%) koopwoningen en 809 (25,6%) huurwoningen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 190 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €278.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €386.678. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit houdt in dat er niet veel aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Frederiksoord. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Frederiksoord?

Een woonobject in Westerveld heeft een verbruik van gemiddeld 1600 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3080 kWh electriciteit. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (890 kuub gas p/jaar en 2060 kWh elektra. Een vrijstaand huis verbruikt de meeste energie (1970 kuub gas en 3670 kWh electriciteit). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Frederiksoord passen duurzame investeringen zoals zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Frederiksoord?

Deze gemeente heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente zijn 19.460 mensen die we kunnen onderverdelen in 8.728 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 2.832 eenpersoonshuishoudens, 3.326 gezinnen zonder kinderen en 2.570 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,17 inwoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. Daarna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en plan je bezichtigingen in. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan regel je enkel nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Frederiksoord?

In deze regio zijn er een aantal bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Frederiksoord zetten. Informeer bij de gemeente (www.gemeentewesterveld.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 8382.

Plaats een reactie