Woning kopen Wilhelminaoord

Jouw volgende woning kopen in Wilhelminaoord? Het is een geweldige plek in de provincie Drenthe. In de buurt zijn er meerdere voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. In aanvulling daarop tref je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente staan er 8.553 woningen (74,3% koophuis, 25,6% huur). De gemiddelde woningprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €386.678. Op deze website check je het actuele woningaanbod in Wilhelminaoord, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Drenthe.
 • Je vindt hier een goede mix van bovenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €278.000, de gemiddelde transactieprijs is €386.678.
 • In de regio vind je volop opties zoals openbaar vervoer, sportclubs, natuurgebieden, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteWesterveld
PlaatsWilhelminaoord
Postcode8384
Netnummer0521 (+31521)
Inwoners (gemeente)19.460
Aantal huishoudens8.728
Aantal huishoudens met kinderen2.570
Gemiddelde huishoudensgrootte2,17
Aantal woningen8.553
Aantal koopwoningen7.744
Aantal huurwoningen809
Gemiddelde woonoppervlakte190 m2
Gemiddelde WOZ€278.000
Gemiddelde verkoopprijs€386.678
Gemiddeld gasverbruik1600 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Wilhelminaoord juli 2024

Onderstaand bieden we het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Kies op basis van woonoppervlakte, perceeloppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, vraagprijs, liggingen andere eigenschappen zoals energieprestaties en aanwezigheid van parkeerplaats. Neem contact op met het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook woningen die te koop staan in Doldersum, Boschoord, Nijensleek, Frederiksoord & Vledder.

woning-te-koop-wilhelminaoord

Appartement kopen in Wilhelminaoord

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, bijna altijd gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en vergen ook niet al te veel onderhoud. Niet vergeten: de ruimte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Goede ligging en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 68 m2 en 96 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 890 m3 gas & 2060 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Wilhelminaoord

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 76 m2 & 110 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1110 kuub gas en +/- 2090 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Wilhelminaoord is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere kavel, je hebt maar buren aan 1 kant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 – 130 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2240 kWh stroom + 1300 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Wilhelminaoord

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 124 m2 & 149 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2880 kWh elektra en 1370 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 144 m2 – 201 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3670 elektriciteit (kWh) + 1970 gas (m3) afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Wilhelminaoord

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan doe je er goed aan om te beginnen met een financiële check. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat je inzicht hebt in wat je verantwoord kan lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via websites als Funda, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Wilhelminaoord Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Check altijd of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De overeengekomen koopovereenkomst passeert bij de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning af te ronden. Op basis van koopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Afsluitend die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Wilhelminaoord

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een geschikte woning. Deze deskundige kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een deskundige die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van verschillende thema’s. Een taxatierapport is nodig bij het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel bekijk je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Wilhelminaoord en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Wilhelminaoord geeft je natuurlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.900 en €2.650. In onderstaande lijst vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Wilhelminaoord.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wilhelminaoord. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Wilhelminaoord

Afgelopen maand (juli 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Wilhelminaoord en in de buurt. Goed om te weten: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees ook verder over Energie vegelijken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Hoe duur is een woning in Wilhelminaoord kopen?

In de buurt van de gemeente Westerveld vind je ongeveer 8.553 huizen. Dit zijn 7.744 (74,3%) koopwoningen en 809 (25,6%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 190 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €278.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €386.678. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat wil zeggen dat dat er maar weinig aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wilhelminaoord. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het energieverbruik van woningen in Wilhelminaoord?

Een huis in Westerveld verbruikt gemiddeld 1600 kuub aardgas en 3080 kWh elektra. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (890 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2060 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1970 m3 aan gas en 3670 stroom (kWh)). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Wilhelminaoord passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Wilhelminaoord?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente zijn 19.460 personen in 8.728 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 2.832 eenpersoonshuishoudens, 3.326 huishoudens zonder kinderen en 2.570 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,17 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Ook ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan is het tijd voor het (voorlopige) koopcontract en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Wilhelminaoord?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Wilhelminaoord laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.gemeentewesterveld.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 8384.

Plaats een reactie