Woning kopen Blijham

Snel een woning kopen in Blijham? Het is een gezellige plaats in de provincie Groningen. In de regio vind je voldoende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Tevens geniet je hier ook van een bijzondere natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 11.937 huizen (67,1% koop, 30,1% huurwoningen). De huizenprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €288.183. Op Woningassistent.nl blader je door het recente woningaanbod in Blijham, gegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Groningen.
 • Er is een mix van benedenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €183.000, de gemiddelde woningprijs is €288.183.
 • In de regio zijn veel opties zoals scholen, winkels, openbaar vervoer, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteWesterwolde
PlaatsBlijham
Postcode9697
Netnummer0597 (+31597)
Inwoners (gemeente)25.733
Aantal huishoudens11.205
Aantal huishoudens met kinderen3.356
Gemiddelde huishoudensgrootte2,15
Aantal woningen11.937
Aantal koopwoningen10.173
Aantal huurwoningen1.764
Gemiddelde woonoppervlakte167 m2
Gemiddelde WOZ€183.000
Gemiddelde verkoopprijs€288.183
Gemiddeld gasverbruik1680 m3
Gemiddeld stroomverbruik3100 kWh

Woningaanbod Blijham maart 2024

In het overzicht hieronder vind je alle huizen die deze maand (maart 2024) te koop staan. Selecteer op aantal kamers, woningtype, bouwjaar, woonoppervlakte, vraagprijs, perceeloppervlakteen extra details als energielabel & parkeermogelijkheden. Neem contact op met de betreffende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook het huizenaanbod in Wedde, Vriescheloo, Oudeschans, Bellingwolde of Bad Nieuweschans.

woning-te-koop-blijham

Aanbod appartement kopen in Blijham

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, meestal gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Niet vergeten: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en geen tuinonderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 – 104 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1020 m3 gas en tevens 2080 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Blijham

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 en 124 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1360 kuub gas en gem. 2420 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Blijham is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 87 m2 & 123 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2560 kWh elektriciteit en 1530 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Blijham

Een twee onder een kap houdt in twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Nadelen zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 120 m2 en 154 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2810 kWh stroom + 1480 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 en 205 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3580 elektra (kWh) + 1950 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Blijham

 1. Mijn maximale hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om te beginnen met een financiële check. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Op het moment dat het duidelijk is wat je maximaal kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Blijham Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze professional gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte kan dan opgesteld worden. Kijk goed of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het zaak om de financiering af te ronden. Op basis van de overeengekomen prijs, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaargeld dat je zelf meeneemt en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek geschikt is. Afsluitend onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Blijham

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een passend koophuis. Deze persoon onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Advies: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van een woning bepaalt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Hieronder bieden wij adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Blijham en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Blijham geeft je persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw financiële man kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.900 en €2.650. In de volgende weergave verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Blijham.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Blijham. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Blijham

De afgelopen periode (maart 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Blijham en direct omgeving. Disclaimer: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees op deze website ook alles over Bankspaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Blijham kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Westerwolde zijn er ruim 11.937 woonhuizen. Het gaat daarbij om 10.173 (67,1%) koopwoningen en 1.764 (30,1%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 167 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €183.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €288.183. De woningmarkt is vrij overspannen. Je moet er rekening mee houden dat het aanbod klein is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Blijham. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Blijham?

Een woning in Westerwolde verbruikt qua energie gem. zo’n 1680 m3 gas voor verwarming en warm water en 3100 kWh electriciteit. Een appartement of flat is relatief zuinig (1020 m3 gas voor verwarming en warm water en 2080 kWh elektra. Een vrijstaande woning is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1950 kuub aardgas en 3580 stroom (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Blijham passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp, dubbel glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor type families wonen in Blijham?

Deze buurt heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente verblijven 25.733 mensen in 11.205 gezinnen. Er wonen 3.648 eenpersoonshuishoudens, 4.201 families zonder kinderen en 3.356 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,15 personen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en maak je een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Tevens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen inplannen. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan resteert alleen nog de voorlopige koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Blijham?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels met een woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Blijham bouwen of laten bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.westerwolde.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9697.

Plaats een reactie