Woning kopen Wedde

Plannen om een woning te kopen in Wedde? Het is een erg populaire plek in de provincie Groningen. In de nabije omgeving vind je verschillende faciliteiten als winkels, OV en scholen. In aanvulling daarop vind je in de directe omgeving een schitterende natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. In 2024 zijn er in de gemeente 11.937 woningen (67,1% koophuis, 30,1% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €288.183. Op deze pagina ontdek je het beschikbare woningaanbod in Wedde, adressen van makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Groningen.
 • Je vindt hier een goede mix van kleine appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €183.000, de gemiddelde transactieprijs is €288.183.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals sportclubs, kinderopvang, natuurgebieden, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteWesterwolde
PlaatsWedde
Postcode9698
Netnummer0597 (+31597)
Inwoners (gemeente)25.733
Aantal huishoudens11.205
Aantal huishoudens met kinderen3.356
Gemiddelde huishoudensgrootte2,15
Aantal woningen11.937
Aantal koopwoningen10.173
Aantal huurwoningen1.764
Gemiddelde woonoppervlakte167 m2
Gemiddelde WOZ€183.000
Gemiddelde verkoopprijs€288.183
Gemiddeld gasverbruik1680 m3
Gemiddeld stroomverbruik3100 kWh

Woningaanbod Wedde februari 2024

Bijgaand ontdek je alle huizen die deze maand (februari 2024) te koop staan. Je kunt eenvoudig zoeken op ligging, aantal kamers, vraagprijs, woningtype, woonoppervlakte, bouwjaaren andere woningeigenschappen als energieneutraal en parkeermogelijkheden. Bel of mail de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Vriescheloo, Matsloot, Blijham, Oudeschans & Bellingwolde.

woning-te-koop-wedde

Eigen appartement kopen in Wedde

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, zijn uitstekend bereikbaar, zijn gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Minpunten zijn: het is een relatief kleine woning, je hebt meestal geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Centraal gelegen en gemakkelijk in onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 65 m2 & 96 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 1020 m3 gas + 2080 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Wedde

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Waardevaste investering.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 & 113 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1360 kuub gas en gem. 2420 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Wedde is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je geniet van meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeshuizen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 & 120 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2560 kWh stroom + 1530 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Wedde

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 127 m2 en 153 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2810 kWh stroom & 1480 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 152 m2 & 196 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3580 elektriciteit (kWh) en 1950 gas (m3) verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Wedde

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Wanneer je weet wat je kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Wedde Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze makelaar zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. A.d.h.v. aankoopwaarde, kosten koper (k.k.), zelf in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaars in Wedde

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze persoon kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Belangrijk: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Het taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder kan je aan de slag met adressen van taxateurs en makelaars in Wedde en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Wedde geeft je natuurlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De bank of adviseur loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.250 en €3.200. In de tabel hieronder check je gegevens van financieel adviseurs in Wedde.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wedde. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Wedde

In februari 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Wedde en omgeving. Noemenswaardig: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer info over Beleggingshypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost een woning in Wedde kopen?

In deze gemeente Westerwolde bestaan er circa 11.937 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 10.173 (67,1%) koopwoningen en 1.764 (30,1%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 167 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €183.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €288.183. De woningmarkt is krap. Dit houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wedde. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Wedde?

Een huishouden in Westerwolde verbruikt qua energie gem. zo’n 1680 m3 per jaar aan gas en 3100 electriciteit (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (1020 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2080 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1950 m3 gas voor verwarming en warm water en 3580 kWh stroom). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Wedde passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Wedde?

Deze gemeente heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente zijn 25.733 mensen die we kunnen onderverdelen in 11.205 verschillende gezinnen. Dit zijn 3.648 eenpersoonshuishoudens, 4.201 gezinnen zonder kinderen en 3.356 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,15 personen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Allereerst moet je een verkoopprijs bepalen en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of social media. Tevens zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan volgen nog het voorlopige koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Wedde?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Wedde zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.westerwolde.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9698.

Plaats een reactie