Woning kopen De Lier

Alles weten over woning kopen in De Lier? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Zuid-Holland. In deze levendige buurt vind je diverse dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarnaast vind je hier een schitterende natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. In totaal zijn er in deze gemeente 45.956 huizen (68,6% koophuis, 31,1% huur). De huizenprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €418.802. Op dit huizenportaal vind je het woningaanbod in De Lier, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Ook lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Zuid-Holland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kamers, appartementen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €308.000, de basis verkoopprijs is €418.802.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals natuurgebieden, kinderopvang, sportclubs, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteWestland
PlaatsDe Lier
Postcode2678
Netnummer0174 (+31174)
Inwoners (gemeente)110.375
Aantal huishoudens46.574
Aantal huishoudens met kinderen17.860
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen45.956
Aantal koopwoningen34.676
Aantal huurwoningen11.280
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€308.000
Gemiddelde verkoopprijs€418.802
Gemiddeld gasverbruik1100 m3
Gemiddeld stroomverbruik3030 kWh

Woningaanbod De Lier juli 2024

In het overzicht hieronder vind je alle huizen die deze maand (juli 2024) te koop staan. Je kunt eenvoudig zoeken op perceeloppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, bouwjaar, ligging, woonoppervlakteen relevante factoren als isolatie of rolstoelvriendelijk. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Op ons huizenplatform vind je ook het actuele woningaanbod in Monster, Ter Heijde, Maasdijk, Honselersdijk & Naaldwijk.

woning-te-koop-de-lier

Een appartement kopen in De Lier

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de regel gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en het onderhoud is zeer beperkt. Aandachtspunten zijn: je hebt minder ruimte, vaak is er een gedeelde tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle faciliteiten om de hoek en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 67 m2 & 99 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 720 m3 gas & 2010 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen De Lier

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • Vloeroppervlakte tussen de 88 m2 – 125 m2.
 • Het energieverbruik is circa 990 kuub gas en gem. 3030 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in De Lier is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, meer lichtinval en je hebt meer opties voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 96 m2 – 117 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3210 kWh elektra + 1200 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning De Lier

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 129 m2 en 140 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3750 kWh stroom en 1470 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en om de woning en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 en 202 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4530 stroom (kWh) & 1940 gas (m3)afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in De Lier

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Huispedia, Pararius, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in De Lier Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding door het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze woning deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Loop na of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van de koop definitief te regelen. Gebaseerd op het bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaartegoeden en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in De Lier

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en kopen van een huis. Deze persoon heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Het taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de tabel hieronder kan je aan de slag met adressen van taxatie specialisten en makelaars in De Lier en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een goede hypotheekadviseur in De Lier geeft je persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.650 en €2.800. In de opsomming hierna vind je contactgegevens van financieel adviseurs in De Lier.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in De Lier. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in De Lier

Recent (juli 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in De Lier en direct omgeving. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Op deze website lees je ook meer over Abonnementen vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost gemiddeld een woning in De Lier kopen?

In de gemeente Westland zijn er ruim 45.956 woonhuizen. Dit zijn 34.676 (68,6%) koopwoningen en 11.280 (31,1%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 120 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €308.000 en de gem. verkoopprijs is €418.802. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in De Lier. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe energiezuinig zijn woningen in De Lier?

Een woonhuis in Westland verbruikt qua energie gem. zo’n 1100 m3 gas voor verwarming en warm water en 3030 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (720 kuub gas en 2010 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis neemt flink meer energie af (1940 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4530 stroom (kWh)). Veel eigenaren van huizen te koop in De Lier passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, warmtepomp, zonnepanelen, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie toe om de energienota te drukken.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in De Lier?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente zijn 110.375 personen in 46.574 verschillende huishoudens. Hier wonen 14.385 eenpersoonshuishoudens, 14.329 gezinnen zonder kinderen en 17.860 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,34 personen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Aan het begin bepaal je de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. Daarna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Zit er een fraai bod tussen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het voorlopige koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in De Lier?

In deze streek zijn er meestal wel bouwkavels met een woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in De Lier bouwen of laten bouwen. Informeer bij de gemeente (www.gemeentewestland.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 2678.

Plaats een reactie