Woning kopen Maasdijk

Jouw volgende woning kopen in Maasdijk? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Zuid-Holland. In de nabije omgeving zijn er diverse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Daarbij geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In 2024 zijn er in de gemeente 45.956 woningen (68,6% koop, 31,1% huur). De woningprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €418.802. Op deze pagina blader je door het actuele woningaanbod in Maasdijk, adresgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Zuid-Holland.
 • Je vind hier zowel starterswoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €308.000, de gemiddelde woningprijs is €418.802.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals natuurgebieden, openbaar vervoer, sportclubs, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteWestland
PlaatsMaasdijk
Postcode2676
Netnummer0174 (+31174)
Inwoners (gemeente)110.375
Aantal huishoudens46.574
Aantal huishoudens met kinderen17.860
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen45.956
Aantal koopwoningen34.676
Aantal huurwoningen11.280
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€308.000
Gemiddelde verkoopprijs€418.802
Gemiddeld gasverbruik1100 m3
Gemiddeld stroomverbruik3030 kWh

Woningaanbod Maasdijk mei 2024

In het overzicht hieronder maak je kennis met het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Kies op basis van aantal kamers, perceeloppervlakte, woningtype, woonoppervlakte, ligging, vraagprijsen relevante factoren als CV-ketel & aanwezigheid van parkeerplaats. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook het huizenaanbod in De Lier, Monster, Honselersdijk, Naaldwijk of Bleiswijk.

woning-te-koop-maasdijk

Een appartement kopen in Maasdijk

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, vaak gelegen op een centrale plek, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, gebruiken weinig gas en stroom en vergen ook niet al te veel onderhoud. Vergeet niet: het woonoppervlak is niet al te groot, vaak is er een gedeelde tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een fijne ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 67 m2 – 100 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 720 m3 gas & 2010 kWh stroomverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Maasdijk

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: geen garage en je hebt minder lichtinval.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 – 112 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 990 kuub gas en +/- 3030 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Maasdijk is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, meer lichtinval en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 89 m2 & 123 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3210 kWh elektriciteit & 1200 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Maasdijk

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Nadelen zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 120 m2 – 155 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3750 kWh stroom & 1470 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Er is ontzettend veel woonruimte en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 & 202 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4530 stroom (kWh) + 1940 gas (m3)verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Maasdijk

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Als hij een goede calculatie heeft wat je verantwoord kan lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Maasdijk Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het doorlopen van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod bepaal je op basis van de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Is jouw bod het winnende bod? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Neem goed door of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering af te handelen. Gebaseerd op aankoopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In de laatste fase maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en taxateurs in Maasdijk

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een geschikte woning. Deze persoon zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een deskundige die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Zo’n taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder bieden wij adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Maasdijk en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Maasdijk helpt je van A tot Z bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.800 – €3.150. In de tabel hieronder bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Maasdijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Maasdijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Maasdijk

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. Hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Maasdijk en daarbuiten. Belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer info over Overdrachtsbelasting.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Maasdijk kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Westland zijn er ruim 45.956 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 34.676 (68,6%) koophuizen en 11.280 (31,1%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 120 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €308.000 en de gem. marktprijs is €418.802. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat houdt in dat er maar beperkt aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Maasdijk. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Maasdijk?

Een huishouden in Westland heeft een verbruik van gemiddeld 1100 m3 aan gas en 3030 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (720 kuub aardgas en 2010 kWh stroom. Een vrijstaand huis is een grootverbruiker qua energie (1940 kuub gas p/jaar en 4530 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Maasdijk passen duurzame oplossingen als dubbel glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, zonnepanelen toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Maasdijk?

Deze gemeente heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente zijn 110.375 inwoners die we kunnen onderverdelen in 46.574 verschillende gezinnen. Er wonen 14.385 eenpersoonshuishoudens, 14.329 gezinnen zonder kinderen en 17.860 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,34 personen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bekende kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Hiervoor zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen inplannen. Hierna begint het onderhandelen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Maasdijk?

In deze provincie zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Maasdijk realiseren. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.gemeentewestland.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 2676.

Plaats een reactie