Woning kopen Monster

Jouw aanstaande woning kopen in Monster? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Zuid-Holland. In deze levendige buurt zijn er diverse dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarnaast geniet je hier ook van een schitterende natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er in totaal 45.956 woningen (68,6% koop, 31,1% huurhuis). De koopsom van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €418.802. Op deze pagina ontdek je het huidige woningaanbod in Monster, adressen van kantoren als makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Zuid-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van kleine appartementen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €308.000, de gemiddelde woningprijs is €418.802.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals kinderopvang, scholen, sportclubs, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteWestland
PlaatsMonster
Postcode2681
Netnummer0174 (+31174)
Inwoners (gemeente)110.375
Aantal huishoudens46.574
Aantal huishoudens met kinderen17.860
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen45.956
Aantal koopwoningen34.676
Aantal huurwoningen11.280
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€308.000
Gemiddelde verkoopprijs€418.802
Gemiddeld gasverbruik1100 m3
Gemiddeld stroomverbruik3030 kWh

Woningaanbod Monster juni 2024

Onderstaand blader je door alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Selecteer op ligging, aantal kamers, woonoppervlakte, bouwjaar, perceeloppervlakte, woningtypeen relevante factoren als verwarming en mogelijkheden voor parkeren. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Ter Heijde, Poeldijk, De Lier, Maasdijk & Honselersdijk.

woning-te-koop-monster

Eigen appartement kopen in Monster

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, hebben een zeer goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en vallen vaak binnen een VvE constructie. Niet vergeten: het is allemaal wat kleiner, een tuin ontbreekt vaak en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Goede ligging en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 66 m2 en 103 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 720 m3 gas & 2010 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Monster

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: geen garage en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 87 m2 – 110 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 990 kuub gas en doorgaans 3030 kWh stroom.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Monster is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere kavel, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 100 m2 – 118 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3210 kWh elektriciteit + 1200 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Monster

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 132 m2 & 140 m2.
 • Verwachting: er wordt 3750 kWh stroom & 1470 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 154 m2 & 202 m2.
 • Verwachting: er wordt 4530 stroom (kWh) + 1940 gas (m3) verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Monster

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te weten. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat je verantwoord kan lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Op de website van Funda, maar ook Pararius, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Monster Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Bel de makelaar dan direct voor het bezichtigen van het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Hij of zij zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Loop na of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van de koop te bevestigen. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaartegoeden en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Helemaal aan het einde moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaars in Monster

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een geschikte woning. Deze persoon weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Dit taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder bieden wij namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Monster en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Monster geeft je natuurlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.350 – €2.800. In onderstaande lijst tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Monster.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Monster. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Monster

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. In de tool hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Monster en omgeving. Erg belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Energie vegelijken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Monster kopen?

In de buurt van de gemeente Westland zijn er ruim 45.956 woningen. Het gaat om 34.676 (68,6%) koopwoningen en 11.280 (31,1%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 120 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €308.000 en de gem. marktprijs is €418.802. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit betekent dat het aanbod klein is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Monster. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Monster?

Een huis in Westland verbruikt gemiddeld 1100 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3030 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (720 kuub gas en 2010 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1940 kuub gas p/jaar en 4530 electriciteit (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in Monster passen duurzame producten zoals zonnepanelen, dubbel glas, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Monster?

Deze regio wordt omschreven als erg In de gemeente verblijven 110.375 personen in 46.574 gezinnen. Hier wonen 14.385 eenpersoonshuishoudens, 14.329 gezinnen zonder kinderen en 17.860 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,34 mensen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bekende kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. Hiervoor moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Hierna komen de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan resteert alleen nog het voorlopige koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Monster?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Monster bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.gemeentewestland.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 2680, 2681.

Plaats een reactie